Az államtitkár szerint ne az Orbán-kormányon kérjék számon a Dunaferrben történteket

Az államtitkár szerint ne az Orbán-kormányon kérjék számon a Dunaferrben történteket

Folytatódik az Orbán-kormány felelősség hárítása Dunaferr-ügyben. A 11 éve kétharmaddal kormányzó Fidesz, amelyik visszaprivatizálta például a MOL-részvényeket az oroszoktól, vagy épp a Mezőhegyesi Ménesbirtokot (amelyeket most kiszerveznek alapítványokba), és persze Mészáros Lőrinctől is visszavásárolták a Mátrai Erőművet, nem hajlandó segíteni a 10 ezer család megélhetését jelentő dunaújvárosi Vasművel. 

Mindezt azzal magyarázzák, hogy a Dunaferrt a Gyurcsány-kormány idejében privatizálták 2004-ben, igaz, a stratégiai üzem eladását a Fidesz kezdeményezte még 2001-ben, az első Orbán-kormány idején. 

A Dunaferr privatizációja

Hírdetés

Most Schanda Tamás államtitkár válaszolta Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter helyett, hogy ami a Dunaferrnél történik

„egy átláthatatlan tulajdonú magánvállalt belső problémája”,

amibe pedig a magyar államnak

„nincs joga és lehetősége beavatkozni”. 

De legalább Schanda Tamás most válaszolt, még ha ezzel a dunaújvárosi munkavállalók nincsenek kisegítve.

Emlékezetes, a kormánypárti politikusok bojkottálták az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságát, így a testület nem tudott foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy egy orosz és egy ukrán üzleti kör harcol az üzemért, az üzem területén. 

De a Kormányinfón sem szeret válaszolni Gulyás Gergely a Dunaferrel kapcsolatos kérdésekre – sőt, fel sem olvassák azokat. Így az Alfahír nem kapott választ arra, hogy  tervezi-e a kormány, hogy a Mátrai Erőmű mintájára beavatkozik a folyamatokba a magyar munkavállalók érdekében. Illetve azt sem árulta el a kancelláriaminiszter, hogy miért volt a Vnyesekonombank vezetője Szijjártó Péter külügyminiszternél, és miről tárgyaltak a Külügyminisztériumban a Dunaferr orosz tulajdonosának képviselőjével.

Schanda Tamás csak annyit kér, ne rajtuk kérjék számon azt, amit a szocialisták elrontottak…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »