Argentin középpályást szerződtetett a Sepsi OSK (Labdarúgás)

Argentin középpályást  szerződtetett a Sepsi OSK (Labdarúgás)

A Román Kupa- és Szuperkupa-győztes Sepsi OSK elnöke, Diószegi László és a klub ügyvezető igazgatója, Hadnagy Attila tegnap sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Jonathan Rodríguez a sepsiszentgyörgyi klub játékosa lett, az argentin labdarúgó két évre szóló szerződést kötött. A 32 éves középpályás az előző idényben a bajnok Kolozsvári CFR és az FC Dinamo mezét öltötte magára, a fővárosi csapatban január óta szerepelt kölcsönben.

Az argentin labdarúgó tavaly nyáron igazolt a kolozsvári csapathoz, azonban Dan Petrescu vezetőedző csak 17 mérkőzésen küldte pályára, így a több játéklehetőség reményében az FC Dinamo együtteséhez került, ahol 16 találkozón kapott lehetőséget, ezeken kiosztott három gólpasszt, viszont az idény végén a fővárosi klub kiesett az élvonalból. Rodríguez 2017 szeptemberében érkezett először az országba, akkor az FC Botoșani mezét öltötte magára, a moldvai gárda színeiben négy év alatt 126 meccsen 10 gólt szerzett és 16 asszisztot jegyzett.

„Új játékossal bővült a Sepsi OSK kerete: újabb igazolásként Jonathan Rodríguez is Sepsiszentgyörgyön folytatja pályafutását. A 32 éves argentin középpályás két évre szóló szerződést kötött klubunkkal. A Kolozsvári CFR együttesétől érkezett hozzánk, legutóbb az FC Dinamo színeiben futballozott kölcsönben, de pályafutása során még játszott az FC Botoșani, valamint az argentin Agropecuario és Deportivo Madryn csapatánál is” – olvasható a közleményben.

Hírdetés

A román első osztályban az elmúlt öt évben 137 mérkőzésen nyolc találatot jegyzett és kiosztott 18 gólpasszt, valamint idén – bár január óta kölcsönben szerepelt – bajnoki címet ünnepelhetett a kincses városi csapattal. 2016-ban és 2017-ben az argentin másodosztályban érdekelt Agropecuario és a Deportivo Madryn csapataiban szerepelt. Jonathan Rodríguez a Sepsi OSK hatodik nyári igazolása, a háromszéki csapat a nyár folyamán korábban Mario Rondón, Francisco Júnior, Cosmin Matei, Ion Gheorghe és Denis Ciobotariu játékjogát szerezte meg.  

Valentin Suciu hazatér

A sajtótájékoztatón többek között elhangzott, hogy 2017 után visszatér Sepsiszentgyörgyre Valentin Suciu, aki a jövőben a Sepsi OSK Akadémia új szakmai igazgatója lesz. A 41 éves szakember idén márciusban közös megegyezéssel, négy év után távozott a másodosztályban szereplő FK Csíkszereda csapatától, amely az előző idényben lemaradt a felsőházi rájátszásról. Valentin Suciu 2013 és 2017 között irányította a sepsiszentgyörgyi klubot, amelyet a negyedosztályból az élvonalba vezetett, a másod- és első osztályban 49 mérkőzésen irányította a piros-fehér mezeseket.

Valentin Suciu 2018 januárjában igazolt a csíkszeredai klubhoz, kezdetben a tizenhét év alatti együttest edzette, majd a 2018–2019. évi másodosztályú szezon előtt átvette a felnőtt alakulat irányítását. Vezetésével az FK Csíkszereda eddigi története legnagyobb sikereit érte el, 2018-ban Román Kupa-negyeddöntőbe jutott, majd kiharcolta a másodosztályba jutást, tavaly pedig a felsőházban az ötödik helyen végzett. Az előző idény rosszul kezdődött a Hargita megyei gárda számára, sorozatban öt vereséget szenvedett, viszont ezt követően felküzdötte magát a legjobb tíz közé.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »