Április 7-től lehet jelentkezni a kárpátaljai magyarság digitális felzárkóztatását segítő programra

Április 7-től lehet jelentkezni a kárpátaljai magyarság digitális felzárkóztatását segítő programra

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából és támogatásával a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány idén is pályázatot hirdet a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatásának elősegítése céljából.

A pályázatra április 7-től lehet jelentkezni.

Az államtitkárság harmadik alkalommal hirdeti meg a kárpátaljai magyarság digitális felzárkóztatását segítő programját, amely iránt továbbra is nagy az érdeklődés. A program keretösszege idén is 15 millió forint, lebonyolítója a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány.

A pályázatra jelentkezők szélessávú internethez való csatlakozásra és azon 1 havi előfizetés biztosításának költségeire igényelhetnek támogatást.

Pályázatot természetes személyek, Kárpátalján működő magyar, vagy részben magyar tannyelvű oktatási intézmények és a legalább 20%-ban magyarok lakta községekben működő egészségügyi, szociális, kulturális, közművelődési intézmények nyújthatnak be.

Hírdetés

A felhívás ide kattintva, valamint a www.kmkszalap.org honlapon érhető el. A kérelmeket a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítványának regionális irodáiban lehet benyújtani,

a benyújtási határidő 2021. május 7-e.

Az elmúlt évi pályázati kiírás keretében több mint ezer pályázat érkezett be, amelyből az elbírálás során 979 pályázat részesült pozitív elbírálásban.

A világjárvány idején is kiemelten fontosnak tartjuk a legnehezebb helyzetben lévő nemzetrész, a kárpátaljai magyarság támogatását, ezáltal is elősegítve a kárpátaljai magyar gyerekek és fiatalok digitális oktatásban való részvételét. Magyarország minden magyarra számít és minden magyar számíthat Magyarországra.

Kulhonimagyarok.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »