Amikor a szellem kiszabadul a palackból

Amikor a szellem kiszabadul a palackból

Ami tegnap Szlovákiában történt, az tipikus példája annak, amikor a demokratikus választás eredményét elfogadni nem képes politikai erők addig dagasztják a gyűlöletáradatot, míg valamely kellőképpen radikalizálódott és frusztrálódott személy megunva a közösségi oldalakon folytatott kommentpolitizálás sárdobáló lövészárok-háborúját, bekattan és lövöldözni kezd, magát egyfajta őrült igazságosztónak képzelve.

Szörnyű, ami történt, ahogy az is, hogy ha csak nem megy végbe a társadalomban valamiféle megvilágosodás, akkor ez a helyzet tovább súlyosbodik.

Hírdetés

Ahogyan annak láttán is napirendre megfagy az ember ereiben a vér, hogy a háborús uszítók, a béke szót szitokszóvá minősítők ugyanígy a palackból kifelé igyekvő gonosszal játszanak, amikor rendre azt hirdetik, hogy az orosz–ukrán konfliktus tárgyalásokkal nem, hanem csak fegyverrel oldható meg és a NATO háborúba való belépésének, valamint már az atomfegyverek bevetésének lehetőségét is úgy emlegetik, mintha csak egy könnyed ötórai teáról lenne szó.

Hogy ez mennyire így van, azt bizonyítja azoknak a brutálisan primitív gyűlölködő kommenteknek a hada is, melyek a támadással kapcsolatban a megrendült vélemények mellett a közösségi oldalakon megjelentek. Fegyver híján az emberek egy része a közösségi oldalakon naponta öl, szavakkal. S innen sokszor már csak egy lépés a tényleges öldöklés. Valamit nagyon elrontottunk, kicsiben és nagyban, magánemberekként és politikusokként is. S ha a szellem egyszer kiszabadul a palackból, azt már nagyon nehéz visszakényszeríteni. Ne hagyjuk, hogy így legyen, talán még nem késő…

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »