Adventi körséta Esztergomban jégpályával, zenélő karácsonyfákkal

Adventi körséta Esztergomban jégpályával, zenélő karácsonyfákkal

A Párkány környékiek karácsony előtt sokszor átmennek Esztergomba, nem csak az adventi vásárba, de este vagy éjszaka is, bolyongani kicsit a karácsonyi hangulatban. Az idei Esztergomi Adventi Vásár december elsején nyitja kapuit.

Az Esztergomi Turisztikai Szervezet munkatársától, Leloczki Dávidtól megtudjuk, a korábbi évek megszokott helyszínéhez a Széchenyi térhez a Simor János sétálóutca is csatlakozik, így valódi adventi városi körséta fogad majd mindenkit a történelmi belvárosban. A megszokott látványos kültéri installációk, és a teljes belvárost körbeölelő fényfüzérek mellett újdonsággal is készülnek: adventi zenefákkal, amelyekben a legnépszerűbb karácsonyi dalokat hallgathatják meg a látogatók.

A Széchenyi téren közel félezer négyzetméteres műjégpálya és kölcsönző várja a jeges sportok kedvelőit december elsejétől január hetedikéig. Külön eseménnyel is készülnek, hiszen jéghoki, curling bemutatónap és jégtánc show is színesíti a programkínálatot. A fiatalabb korosztályra is gondolva minden péntek este DJ-vel fűszerezett zenei jégpartit szerveznek.

Hírdetés

Emellett a szervezők további ötven adventi programmal készültek egészen december 24-ig. A folyamatosan megújuló kézműves vásár kínálata mellett, gasztronómiai ínyencségeket is kóstolhatnak a látogatók: kézműves hamburgereket, smoker ételeket, erdélyi recepttel készülő kürtös kalácsot, forró italok hatalmas választékát, sült gesztenyét.

Egy különleges és egyedi adventi előadása is sor került december 2-án. Az Angyaljáték a Széchenyi tér egyik történelmi épületének ablakából megjelenő angyalokkal kezdődik, és a város iskoláinak hatalmas kóruselőadásával zárul. A négy ünnepi hétvége alatt számos ingyenes koncerttel és előadással készülnek, többek között az Operett-Musical Voices Társulat a Karácsonyi Angyalok című előadását hozza el, fellép a Duka Jazz Session és a Jazzformers, míg a helyi óvodások és iskolások karácsonyi műsorral kedveskednek. Idei évben kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek a programkínálatban, hiszen Alma Együttes, a Kiskalász Zenekar, Kovácsovics Fruzsina, valamint Masni és Pocó koncertjei várják a családokat.

A szervezők interaktív sétára is invitálnak december 16-án 16.30 órakor, melynek során a Babits házaspár korhű jelmezben várja a látogatókat, hogy egy közös karácsonyi kirándulást tegyenek Esztergom legszebb utcáin.

Naprakész információkért kövessék az Esztergomi Adventi Vásár Facebook-oldalát, részletes programok a Visit Esztergom honlapján találhatók.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »