Szentkirályi Alexandra: a rakpart lezárása kegyelemdöfés Budapest közlekedésének

Szentkirályi Alexandra: a rakpart lezárása kegyelemdöfés Budapest közlekedésének

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely tudja, hogy mivel járna a lezárás, mégis képes ezt megtenni a budapestiekkel.

Karácsonyék terve, hogy örökre kitiltsák az autókat a pesti alsó rakpartról, kegyelemdöfés Budapest közlekedésének – közölte a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szombaton a Facebook oldalán.

Szentkirályi Alexandra videóbejegyzésében Almássy Kornél közlekedési szakértőt kérdezte arról, hogy mit okozna egy ilyen döntés.

Almássy Kornél azt mondta, hogy – gyors modellezésük alapján – gyakorlatilag a teljes Hungária körúton belül növekedne a forgalom. A pesti alsó rakpart Lánchíd és a Szabadság híd közötti szakasza lenne lezárva, ez pedig azt okozná, hogy „nagyot növekedne a forgalom” a Fiumei úton és a Rottenbiller utcában, illetve a Nagykörúton is nagyobb lenne a forgalom – illusztrálta a szakértő egy térképen a várható helyzetet.

Hírdetés

Szerinte a Kiskörúton „nagyon durván”, 50 százalék körül növekedne a forgalom, és még a budai oldal és érintve lenne. A Margit híd budai hídfőjénél lenne „nagyon durva” növekedés, egészen az Alkotás utcáig, és megnőne a forgalom a budai rakparton is 10 százalékkal. „Gyakorlatilag a teljes belváros, a Hungária körúton belüli és Budán a Margit híd – Alkotás út tengelyében lévő szakaszon megnő a forgalom” – summázta Almássy Kornél.

Szentkirályi Alexandra hozzáfűzte, Karácsony tudja, hogy mivel járna a lezárás, mégis képes ezt megtenni a budapestiekkel.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https://www.facebook.com/alexandraszentkiralyi.gov/videos/1480834456194225/&show_text=false&width=476&t=0

„Gyurcsánytól jár a buksisimi és a vállon veregetés, de tőlünk nem. Erre mondom én azt, hogy pofátlanság, és ezért kell változás Budapesten” – fogalmazott a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelölte.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »