A Szlovák Nemzeti Párt Ján Mikas lemondását követeli

A Szlovák Nemzeti Párt Ján Mikas lemondását követeli

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) lemondásra szólította fel Ján Mikas országos tiszti főorvost. A párt erről a közösségi oldalán téjékoztatott, hozzátéve, hogy amennyiben Mikas nem vállalja a felelősséget és nem vonja le a következtetéseket az előző három év történései, főként a koronavírus-járvány kapcsán, a koalíciós tanács legközelebbi ülésén a visszahívását javasolják.

A Szlovák Nemzeti Párt szerint Mikas Igor Matovič (Slovensko mozgalom) oldalán áttekinthetetlen, veszélyes tesztelést és oltást vezényelt le. „Mikasnak haladéktalanul távoznia kell a posztjáról. A Szlovák Nemzeti Párt választási programjában a koronavírus-járvány időszakának kivizsgálását ígérte. Képviselőnket, Peter Kotlárt közvetlenül a megválasztását követően megbíztuk, hogy ahogy azt választási programunkban is ígértük, vizsgálja ki a járványkezelő menedzsment tevékenységét“ – közölte a párt, hangsúlyozva, hogy

Hírdetés

„Nem feledkezhetünk meg a pénzpazarlásról, az ország kaotikus vezetéséről, melyhez Mikas asszisztált. Ahogy Igor Matovičnak távoznia kellett a posztjáról, ugyanúgy távoznia kell Mikasnak is“ – hangsúlyozza a párt, hozzátéve, hogy amennyiben felhívásuk süket fülekre talál, Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszterhez fordulnak, tőle várva lépéseket az ügyben.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »