A Penta tulajdonába kerülhet a kassai vasúti kórház

A Penta tulajdonába kerülhet a kassai vasúti kórház

A Szlovák Államvasutak már hosszabb idei próbálja eladni a kassai vasúti kórházat, eddig sikertelenül. Most, úgy tűnik, az eddigi bérlő, a Penta Hospitals kórházhálózat megvásárolja az ingatlant 11,3 millió euróért.

A Szlovák Államvasutak (ŽSR) már 2021 óta szeretné eladni az ingatlant, amelyen a fő kórházépület mellett például garázsok, víztartály és kompresszorállomás is található, a telek körülbelül 10 500 négyzetméteres. Eredetileg 13,3 millió eurót kértek érte, majd tavaly, mivel nem akadt jelentkező, az árat körülbelül 10 millió euróra csökkentették. Ez mostanra némileg megemelkedett, a vasúttársaság és a Penta Hospitals csoportba tartozó SI Real társaság közötti ideiglenes megállapodás szerint az ingatlan 11,321 millió euróért cserélhet gazdát, ezt azonban még a kormánynak is jóvá kell hagynia.

Hírdetés

Most a kórházhálózat megvásárolná az ingatlant, amivel biztosítani szeretnék, hogy az objektumban folytatódhasson az egészségügyi ellátás.

„A Penta Hospitals Slovensko hálózat megvásárolná a kassai vasúti kórházat, azzal a céllal, hogy biztosítsa további, hosszú távú működését. A pályázat győzteseként aláírtuk az előszerződést a Szlovák Államvasutakkal” – erősítette meg a kórházhálózat szóvivője, Tomáš Kráľ.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »