A migránspaktumról és Ukrajna további támogatásáról dönthet az EP baloldali többsége

A migránspaktumról és Ukrajna további támogatásáról dönthet az EP baloldali többsége

Politikai nagyüzem várható a héten Brüsszelben, az Európai Parlament ülésein a jelenlegi uniós baloldali többség a migránspaktumot és Ukrajna további finanszírozását is el akarja fogadtatni a képviselőkkel. Szakértők szerint Magyarország komoly támadásokra számíthat ezekben a témákban, ugyanis a magyar kormány nem ért egyet sem a migránspaktummal, sem pedig Ukrajna korlátok nélküli támogatásával.

„Ideológiai támadást indított Brüsszel ellen Orbán Viktor” – idézi a Politico brüsszeli portált a hirado.hu összefoglalója. A lap megállapítja, „a magyar miniszterelnök nem elhagyni, hanem átformálni akarja az Európai Uniót”.

Orbán Viktortól és a jobboldal előretörésétől retteg a Politico

Hírdetés

A brüsszeli bürokraták láthatóan versenyt futnak az idővel: az Európai Parlament szerdán és csütörtökön tartja egyik utolsó ülését a voksolás előtt. 

Még a júniusi EP-választás előtt erőszakolnák át a döntéseket

Egyebek mellett el akarják fogadtatni a migránspaktumot, amivel a többi között migránsgettókat hoznának létre. De napirenden vannak a háborúpárti előterjesztések és Ukrajna további segélyezése is. Visszatérő elemként pedig a magyar jogállamiságról is vitáznak a képviselők.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »