A megkérdezett munkavállalók 46%-a váltana, ha közelebb kapna állást

A megkérdezett munkavállalók 46%-a váltana, ha közelebb kapna állást Mészáros Richárd2024. 01. 22., h – 12:41

A megkérdezett munkavállalók 46%-a váltana, ha nagyjából ugyanolyan feltételekkel a lakóhelyéhez közelebb kínálkozna álláslehetőség. 20%-uk még akkor is megtenné ezt, ha valamivel kisebb fizetést kapna az új helyen – derült ki a Platy.sk oldal felméréséből, az adatokról az Alma Career számolt be.

Hírdetés

A megkérdezettek 47%-a számára mérvadó, hogy mekkora távolságra van a munkahelye. 15%-uk kénytelen ingázni, 33%-uknak ez nem okoz különösebb gondot. Jellemzőbb, hogy az alacsonyabb fizetésűek ingáznak, 67%-uknak nagyon sokat számít a lakóhelyük és a munkahelyük közti távolság.

Az 5800 megkérdezettből 5100 válaszolta, hogy olyan munkája van, amit kizárólag vagy nagyon nagy arányban csak a munkahelyén tud elvégezni. A legtöbben Nyitra, Nagyszombat és Eperjes megyében lépnének át új munkahelyre, ha az közelebb lenne a lakhelyükhöz, és a felmérésből az is kiderült, hogy minél magasabb a válaszadó iskolai végzettsége, annál nagyobb az igénye az ilyen munkahelyváltásra.

Az Alma Career felhívta a figyelmet egy új szolgáltatására is. Az Állás pár saroknyira (Práca za rohom) alkalmazásban az érdeklődő megadja a lakcímét, és ha a környéken megfelelő álláslehetőség kínálkozik számára, automatikusan értesítést kap.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »