A közmédia műsorvezetője élőadásban mutatta meg Hegernek saját, kétszeresére drágult rezsiszámláját

A közmédia műsorvezetője élőadásban mutatta meg Hegernek saját, kétszeresére drágult rezsiszámláját

Eduard Heger (OĽANO) visszahívott kormányfő ma a közmédia 5 perc múlva 12 című politikai műsorában szerepelt. Az energiaválságról és az energiaárak befagyasztásáról szóló részben a műsorvezető elővette aktuális rezsiszámláját, amely tartalmazta a kiértesítést arról, hogy idén csaknem 120 százalékkal drágul az energiaszolgáltatás havinta, majd Heger elé tette.

Heger meglepődött, majd felelőtlennek nevezte az energiaszolgáltatók ilyen eljárását, majd nyilvános ígéretet tett, hogy megbízza a gazdasági minisztert a hasonló problémák azonnali megoldásával.

Arra a kérdésre, hogy az embereknek az ilyen alaposan meglódult rezsiszámlákat ki kell-e fizetniük, Heger nem válaszolt, csak elismételte, hogy a kormány olyan intézkedéseket fogadott el, amely a számlán szereplő drágulást nem teszi lehetővé.

A dolog már csak azért is kínos volt, mert az asztal túlsó oldalán ott ült Petr Fiala cseh miniszterelnök is, és Heger nem tudott érdemi választ adni a feltett kérdésekre.

Hírdetés

“Ez hibás adat. Akik ezt kiállították, kénytelenek lesznek kijavítani. Ők abból a szabályozott árból indulnak ki, amit az Árszabályozási Hivatal adott ki. De amit elfogadtunk, az érvényes, a befagyasztott árak érvényesek”

mondta Heger némileg zavartan. A műsorvezető erre kijelentette, hogy az önkormányzatok (a távhőszolgáltatók egy jelentős része az önkormányzatokhoz tartoznak) azzal magyarázzák a helyzetet, hogy nem kapták meg azokat a pénzeket, amelyekkel kompenzálhatják az államilag nyomott árak miatt keletkező veszteségüket. Heger erre a megjegyzésre sem reagált érdemben. 

Heger szerint minden energiaszolgáltató cégnek kötelessége “lenne” átírni árazását a kormány által elfogadott határozatoknak megfelelően.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »