A csempészek bosszúja: ismeretlenek támadtak a haranglábi határőrökre Kárpátalján

A csempészek bosszúja: ismeretlenek támadtak a haranglábi határőrökre Kárpátalján

Február 11-én ismeretlen személyek betörtek egy magánlakásba Kárpátalján, amelyet a Munkácsi Határőrség haranglábi osztagának két határőre bérelt, és könnygázt vetettek be a katonák ellen.  

Amíg a határőrök magukhoz tértek a rájuk mért támadástól, az ismeretlenek fizikai erőszakkal fenyegetőztek, hangsúlyozva, hogy a határőrök ittlakása és „normális szolgálata” csak akkor lehetséges, ha „együttműködnek” a dohánycsempészekkel.

A határőrök elleni támadás legvalószínűbb oka a csempészek múlt heti illegális tevékenységének beszüntetése volt.  

Az osztag, amelyben az egyik sérült katona volt, több mint 20 mesterkarton cigarettát tartalmazó rejtekhelyet talált. A füstölni valót a csempészek Magyarországra tervezték átjuttatni.  

Hírdetés

A határőrök törvényes cselekedetei felháborították a csempészeket, akik viszont bosszút álltak és megfélemlítették a katonákat.

A helyszínre mentősöjet és rendőröket hívták ki.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 345. cikkelye, azaz rendészeti tisztviselővel szembeni fenyegetés vagy erőszak elkövetése értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

Az illetékes hatóságok nagy erővel keresik a támadókat.

Megjegyezendő, hogy csak tavaly 27 esetben történt erőszak az Állami Határszolgálat személyzete ellen, 3 esetben katonai vagyonkárt okoztak, 9 esetben az Állami Határőrség szolgálatának katonáinak okoztak vagyonkárt és 15 esetben fizikai erőszakkal fenyegették őket – írja Állami Határszolgálat hivatalos oldalán.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »