A belügyminiszter rágalmazás miatt feljelentést tesz Fico ellen

A belügyminiszter rágalmazás miatt feljelentést tesz Fico ellen

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter rágalmazás címén feljelentést tesz az ellenzéki Smer-SD elnöke, Robert Fico ellen, jelentette be hétfőn a közösségi oldalán.

„Bár a Fico fejéből kipattanó ötletek nagyon eredetiek, eddigi megnyilvánulásai miatt rágalmazásért feljelentést teszek ellene. Ezt a megtévesztésen, konspiráción és manipuláción alapuló lejáratási modellt Fico már évek óta alkalmazza az ellenfeleivel szemben” – állítja Mikulec.

Hírdetés

A belügyminiszter szerint a Smer-SD berkeiben „az alkalmasságának megkérdőjelezésére irányuló, régóta tartó igyekezet új forgatókönyve készül“. Szavai szerint Fico azt állítja, hogy a júliusi belügyi ellenőrzés, melynek leállításáért az ellenzék őt teszi felelőssé, miatta hiúsult meg. A belügyminiszter visszautasítja a vádat.

Több kifogással élnek a belügyminiszter ellen, a rendőrség berkeiben uralkodó helyzettől kezdve a korrupciógyanús ügyeken át, egészen a nyomozás akadályoztatásáig. Fico azt állítja, hogy Mikulec találkozott a pozsonyi Takáč-banda Matej Z. nevű tagjával, akivel egyeztettek a vallomások összehangolására vonatkozóan. De bírálja őt azért is, hogy állítólag leállította a Matej Z. és további tanúk elleni rendőrségi akciót. Mikulec viszont kitart amellett, hogy nem ismeri és soha nem találkozott Matej Z.-vel.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »