A baloldalt elítélő határozatot fogadott el az Országgyűlés

A baloldalt elítélő határozatot fogadott el az Országgyűlés

Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kezdeményezésére nézte meg, hogy a baloldali EP-képviselők valóban az uniós támogatások megérkezése ellen kampányoltak-e, és arra jutottak, hogy igen, ezért a Szuverentiásvédelmi Hivatalra bíznák a további vizsgálatot.

Határozatban ítélte el az Országgyűlés a „baloldal magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióit”. Az Európai ügyek bizottságának erről szóló jelentését 141 igen, 26 nem szavazattal fogadták el a képviselők.

A határozatban felszólították a baloldalhoz tartozó választott tisztségviselőket, hogy a jövőben ne folytassanak „a jelentésben ismertetett, a magyar nemzeti érdekeket veszélyeztető tevékenységet”, és felkérték a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, hogy folytasson le vizsgálatot az ügyben, illetve szükség esetén tegyen javaslatot a nemzeti szuverenitást erősítő rendelkezések megalkotására.

Hírdetés

Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke korábban jelezte: az Európai Unió nem kormányokat szankcionál, hanem tagállamokat, ezért a baloldali politikusok nem a kormánynak, hanem Magyarországnak okoznak súlyos károkat, ha az uniós források nem érkeznek meg.

„Az európai ügyek bizottsága megállapította, hogy a vizsgálat tárgyát képező megnyilatkozások és tevékenységek nem tekinthetők büntetőjogi szankció alá tartozónak, ugyanakkor túlmutatnak a véleménynyilvánítás szabadságán” – fogalmazott Tessely Zoltán.

(…)

Cseh Katalin európai parlamenti képviselő, a Momentum vezérszónokaként a jelentés parlamenti vitájában korábban úgy fogalmazott, hogy uniós szinten küzdeni a magyarok jogaiért nem hazaárulás, hanem a magyar érdek szolgálata.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »