Mentőhelikoptert kellett küldeni az árvíz miatt elzárt Kisorosziba

Mentőhelikoptert kellett küldeni az árvíz miatt elzárt Kisorosziba

Az Országos Mentőszolgálat egységeinek három beteget kellett vasárnap kórházba szállítania árvíz által elzárt településekről, mindhárom esetben jól működött a segítő szervezetek közötti együttműködés.

Vasárnap a hajnali órákban egy 5 éves kislányt hoztak ki csónakkal Kisorosziból a napok óta a helyszínen állomásozó kaposvári önkéntes tűzoltók, majd a gyermeket az Országos Mentőszolgálat mentőegysége vakbélgyulladás gyanúja miatt szállította kórházba.

Hírdetés

Dél körül a Magyar Honvédség Airbus H225M típusú helikopterével hoztak ki egy nőt a víz fogságába esett Kisorosziból, akit a mentők az újpesti hadikikötőnél vettek át és hasi panaszok miatt szállítottak kórházba – olvasható az Országos Mentőszolgálat közleményében.

Késő délután a mentőket combnyaktörés miatt riasztották Esztergom szárazföldi úton nem megközelíthető részébe. A mentőegység a felszereléssel együtt csónakkal jutott el a beteghez, akit állapotstabilizálást követően a katasztrófavédelem gumitestű kishajója szállított a mentőautóhoz, amellyel stabil állapotban kórházba szállították.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »