A keresztény gondolat

A kortárs keresztény ikonográfiai alkotások azt mutatják, hogy a képzőművészetben a kereszténység egy ma is élő világ, és a 21. században talán még fontosabb üzenete van, mint korábban – mondta Vincze Máté az MTI-nek a Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé alkotásaiból válogatott kiállítás megnyitóján kedden Visegrádon.

A Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé alkotásaiból nyílt kiállítás Visegrádon
Visegrád, 2024. szeptember 24. Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára nyilatkozik a közmédiának a Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé alkotásaiból válogatott kiállítás megnyitóján a Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskolában 2024. szeptember 24-én. MTI/Kovács Attila
A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára kiemelte, egyre többször halljuk, hogy az emberek elveszítik a gyökereiket, keresik az identitásukat. A keresztény erkölcsiség akkor is kulturális örökséget ad és egyfajta igazodási pontot jelent, ha nem is vagyunk vallásosak – tette hozzá.

A helyettes államtitkár elmondta, szerdán Visegrádon kezdődik az Európa Tanács Kulturális Útvonalak programjának szakértői fóruma, ahol az Európa Tanács országaiból több mint háromszáz döntéshozó, politikus szakértő vitatja meg azt a kérdést, hogyan lehet szellemi és épített kulturális örökségünket az utánunk jövő generációnak átadni.

Hírdetés

A Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé alkotásaiból nyílt kiállítás Visegrádon
Visegrád, 2024. szeptember 24. Szabó Tamás, a Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége elnöke a Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé alkotásaiból válogatott kiállítás megnyitóján a Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskolában 2024. szeptember 24-én. Jobbról Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára. MTI/Kovács Attila
A Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskolában látható kiállításon válogatás látható a Kecskeméten 2002-től kétévente megrendezett Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé legutóbbi és korábbi alkotásaiból.

A tárlatot megnyitó Nacsa Lőrinc (KDNP) országgyűlési képviselő, vallásturizmusért felelős miniszteri biztos szintén szólt arról, hogy ezzel az eseménnyel veszi kezdetét az európai kulturális útvonalak éves nagy találkozója.

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország kormányának támogatásával pályázatot nyújtottak be annak érdekében, hogy a Mária út nevet viselő zarándokút elnyerhesse az európai Kulturális Útvonal címet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »