Zelenszkij: Kurszk a Putyin-korszak szimbolikus kezdetét jelentette, most pedig a végét

Zelenszkij: Kurszk a Putyin-korszak szimbolikus kezdetét jelentette, most pedig a végét

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy ahogy a Kurszk tengeralattjáró katasztrófája 2000-ben Vlagyimir Putyin orosz vezető uralmának kezdetét jelentette, most Kurszk a háborúja katasztrofális végét fogja jelenti. Az Ukrajinszka Pravda honlapja szerint ezt az ukrán vezető hétfő esti beszédében mondta.

„Látjuk, milyen irányba halad Oroszország (Putyin uralma alatt)… 24 évvel ezelőtt történt a Kurszk tengeralattjáró katasztrófája. Ez volt uralkodásának szimbolikus kezdete. És most látjuk, milyen lesz a vége. Ismét itt van Kurszk. A háború katasztrófája. Ez mindig megtörténik azokkal, akik megvetik az embereket és megvetik az összes szabályt. Oroszország háborút hozott másoknak, és most házhoz érkezett. Ukrajna mindig is békét akart, amit meg fogunk teremteni”

Hírdetés

– mondta Zelenszkij.

24 éve, pontosan 2000. augusztus 12-én süllyedt el a Barents-tengerben egy gyakorlat során a Kurszk orosz atom-tengeralattjáró. A fedélzeten tartózkodó mind a 118 ember meghalt. A katasztrófa három hónappal azután történt, hogy Putyin elfoglalta az orosz elnöki tisztséget. 2000 szeptemberében Putyin interjút adott Larry King amerikai újságírónak. Amikor King megkérdezte tőle, mi történt a tengeralattjáróval, Putyin azt válaszolta: „Elsüllyedt”.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »