A holland védelmi miniszter bosszúálló autokratának nevezte Putyin elnököt

A holland védelmi miniszter bosszúálló autokratának nevezte Putyin elnököt

Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter „bosszúállónak” és „autokratának” nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki véleménye szerint mindenáron meg akarja nyerni az ukrajnai háborút – írta vasárnap az NLTimes hírportál.

Ollongren, a WNL televízió csatorna vasárnapi műsorában, kijelentette: a 2008-as georgiai orosz invázió és a Krím félsziget 2014-es elcsatolása óta az orosz elnök jellemzői egyre inkább szembetűnőbbek. „Célja mindenáron úgy alakítani a dolgokat, ahogy véleménye szerint szükséges, ha kell emberéletek árán is” – fejtette ki.  

Hírdetés

A védelmi miniszter szerint az a tény, hogy Oroszország a hétvégén hiperszonikus rakétákat vetett be Ukrajna ellen, rámutat arra, hogy Putyin milyen messze hajlandó elmenni. „Ezeknek az új, nagyon drága fegyvereknek a bevetéséből is látszik, hogy mindent meg akar mozgatni a háború megnyerése érdekében – tette hozzá.

Ollongren arra a kérdésre, hogy véleménye szerint Putyin háborús bűnös-e, azt válaszolta, hogy „az egész háború illegális”. „Oroszország nehézfegyvereket használ önkényesen kiválasztott célpontok ellen. Úgy gondolom, hogy a nemzetközi közösség ezért ítéli el olyan határozottan ezt a háborút” – jelentette ki.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »