3 év 6 hónapot ajánlott az ügyészség a nőverő alezredesnek, nem fogadta el, és csak 1 év 10 hónapot kapott a törvényszéktől

3 év 6 hónapot ajánlott az ügyészség a nőverő alezredesnek, nem fogadta el, és csak 1 év 10 hónapot kapott a törvényszéktől

Egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a volt katonát, aki bő négy évvel ezelőtt felismerhetetlenre összeverte a volt párját, Orosz Bernadettet, írja a Blikk nyomán a 24.

Fedor Zsuzsanna, a Nógrád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta, az ügyészség eltérő jogi minősítésért, és a büntetés kiszabásának, valamint a közügyektől eltiltásnak a felemeléséért fellebbezett.

A vádirat szerint a volt katonatiszt és a nő 2018-ban ismerkedett meg egymással, de a kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt konfliktusokkal volt terhelt. 2019 júniusában egy családi rendezvényen vettek részt, ahol összevesztek, az ittas férfi a nő fejét a falhoz verte, majd a menekülő nőt kétszer is tarkón ütötte. Később a hatgyermekes nő miskolci otthonába utaztak, ahol a férfi a teraszon megtépte a nő haját és megpofozta őt.

A vádirat szerint néhány hónap múlva K. István a hajnali órákban saját kulcsával bement a sértett otthonába, felébresztette barátnőjét, beszélgetni kezdtek, de ezúttal is összevesztek, és az ügyészség szerint a férfi többször is nagy erővel arcon ütötte a nőt.

A brutális bántalmazás akkor történt, amikor a pár egy bujáki honvéd üdülőben vett részt egy rendezvényen. Vacsora után az emeleti szobájukban az ittas férfi újra féltékenykedni kezdett, majd az így kialakult veszekedés során a homlokán ütötte a nőt, aki ezután kizárta őt a szobából. Később a férfi az ajtót betörve rárontott, és gátlástalanul, hosszasan bántalmazta Bernadettet, aki egyszer ki tudott menekülni a szobából és segítségért kiáltott, de a férfi a szobába visszahúzva ezután is tovább verte őt.

A brutális bántalmazásnak a vendégek és az üdülő dolgozói vetettek véget, miután meghallották az asszony segélykiáltásait. Orosz Bernadett az arcán és a fején zúzódásos és töréses, nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, ám a támadás erejére, a támadott területekre, valamint a bekövetkezett sérülésekre figyelemmel fennállt a lehetősége az életveszélyes sérülések keletkezésének is.

Hírdetés

A Nógrád Megyei Főügyészség 3 év 6 hónapot és négy év közügyektől eltiltást kért a volt katonára előkészítő ülésen lévő beismerés esetére, de ő nem kötött alkut, így tárgyalás lett. A volt katona egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.

Az egyik szemem sír, a másik nevet! Fellélegezhetek, hogy mindhárom bántalmazásban bűnösnek találták, és annak is örülök, hogy rácsok mögé kell vonulnia, de reménykedem, hogy ennyivel nem fogja megúszni – nyilatkozta le Orosz Bernadett a lapnak az ítélet után.

Korábban írtuk: 

Megszólalt a nőverő alezredes: elsírta magát a képek láttán, de azért nem olyan súlyosak a sérülések

Szétverte barátnője arcát, most ötmilliós kártérítést követel, mert "sérültek a személyiségi jogai"

Meg sem vizsgálta az orvosszakértő a felismerhetetlenre vert nőt

Egyelőre egy távoltartási végzés a nőverő alezredes legnagyobb büntetése

Civil állásából is kirúgták a volt katonát, aki félholtra vert egy nőt Bujákon

Brutálisan összevert egy nőt egy nyugalmazott alezredes Bujákon, a rendőrök elengedték


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »