Trump megfontolt lesz az elnökjelölti vitán

Donald Trump republikánus elnökjelölt kiegyensúlyozott és megfontolt lesz a hétfő esti elnökjelölti vitán – vélte vasárnap Reince Priebus, a Republikánus Országos Bizottságának (RNC, a Republikánus Párt vezető szerve) az elnöke egy rádióinterjúban.

Reince Priebus azt fejtegette, hogy Donald Trump sokat változott, fegyelmezettebb és megfontoltabb mint korábban volt, ez pedig a választók Trumpba vetett bizalmát is növeli.

John Podesta, Hillary Clinton demokrata elnökjelölt kampányfőnöke az NBC hírtelevíziónak nyilatkozva azonban leszögezte: csak egyetlen Donald Trump van, aki bár gyakorlott televíziós szereplő, és ezért a vitának megfelelően próbál majd viselkedni, szembe kell majd nézni a korábban tett sértő kijelentéseivel, amelyek az elnöki tisztségért folytatott kampányát jellemzik.

Podesta hozzátette, hogy Hillary Clinton jobbára arról beszél majd, hogyan akar egy befogadó gazdaságot építeni, amelyben mindenkinek helye van.

Ugyanakkor úgy vélte, Clintonnak kihívást jelenthet majd az, hogy szokásához híven Trump olyan állításokkal fog előállni, amelyek nem igazak. Úgy fogalmazott, hogy a demokrata elnökjelöltnek nem szabad hagynia, hogy ellenfele megússza azt, amit valószínűleg tenni fog, azaz kitalál dolgokat.

Mike Pence republikánus alelnökjelölt a Fox televízióban arról beszélt, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem lesz jelen a vitán Bill Clinton egyik volt szeretője, Gennifer Flowers. A hölgynek még akkor volt afférja Bill Clintonnal, amikor a volt elnök Arkansas állam kormányzója volt.

Flowers meghívása azután merült fel, hogy a demokraták meghívták a republikánus elnökjelöltet nyíltan bíráló Mark Cubant, aki ráadásul Trump nagy ellenlábasa az üzleti életben. Cuban nemrég jelentette be, hogy Clintont támogatja az elnökválasztáson, ráadásul az első sorból fogja figyelemmel kísérni a vitát.

Trump válaszul közölte: vendégként meghívja a vitára Gennifer Flowerst. Pence azonban leszögezte, hogy szó sincs erről, az elnökjelölt csupán a Clinton-kampányt figurázta ki azért, mert – mint Pence fogalmazott – el akarják terelni a szavazók figyelmét a vitáról.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »