Magára találhat a Gemalto

Magára találhat a Gemalto

Míg számos fejlett részvénypiac új csúcsra ért az idén, addig a Gemalto (a világ vezető fejlesztője a digitális biztonsági rendszerek terén) gyenge évet tudhat maga mögött. Részvényárfolyama közel a felére esett az év elejéhez képest
a számos profit warning és egy nagyobb egyszeri leírás következtében. Idén visszaesett az eredmény, emiatt keményen büntették a papírt. A nehéz évkezdés után – a várakozások szerint – a jövő évtől ismét növekedési pályára állhat a cég, s fordulópont előtt állhat az eredményszámok és a részvényárfolyam tekintetében is.

Több tényező is a részvényárfolyam emelkedése mellett szólhat a következő hónapokban. Szeptember végén bejelentették az új pénzügyi igazgató érkezését, aki egy 50 millió eurós költségcsökkentési programot vihet végig, és ezt még nem árazta be a piac. Az elődje közel tíz évig volt a cég élén, az új vezető érkezését pedig pozitívan értékelik.

A részvény relatív értékeltségi mutatók alapján is vonzó, a versenytársakhoz képest a legolcsóbb a szektorban. Mindezek mellett egy részvény-visszavásárlási programot is bejelentettek: a következő egy évben 1,13 milliárd euró értékben vehetők papírok, ami segíthet megtámasztani az árfolyamot. Korábban felröppentek felvásárlási spekulációk is a részvény körül, az Oracle mellett az Atos és a Siemens is érdeklődött a Gemalto iránt, a nyomott árazás miatt pedig ismét felerősödhetnek ezek a spekulációk.

A technikai kép alapján fontos szintre esett le az árfolyam, amely ötéves mélypontnak felel meg. A hetes grafikon erős túladottságot mutat, így az előbb említett fundamentumok mellett a technikai kép is a középtávú fordulatra utal. Súlyos kockázat lehet, hogy ha elromlik az általános részvénypiaci hangulat, vagy nem sikerül az eredményszámokban elérni a várt fordulatot, akkor nehéz lesz az út felfelé. Mindent egybevéve azonban a jelenlegi szinteken vonzó hozam-kockázat arányú befektetés a Gemalto részvénye.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »