Áder János részvéttávirata az egyiptomi elnöknek

Áder János köztársasági elnök részvéttáviratot küldött Abdel-Fattáh Esz-Szíszinek, Egyiptom elnökének az országban pénteken történt, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merénylet miatt.

A köztársasági elnök azt írta: mély megrendüléssel értesült arról, hogy Bír-el-Abd városában kegyetlen tömegmészárlást követtek el, amely több száz ártatlan egyiptomi állampolgár életét követelte.

Áder János őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak és barátainak, Egyiptom népének. Mint írta, ezekben a nehéz órákban “magyar részről lélekben ott vagyunk mindazokkal, akik a gonosz terrortámadás után most szeretteiket gyászolják”. Hozzátette: szívből átérezzük veszteségüket, osztozunk fájdalmukban és mielőbbi felgyógyulást kívánunk az embertelen merénylet sebesültjeinek.

Magyarország a jövőben is minden támogatást megad ahhoz, hogy a gyilkolás, a terror megszállottjai a világon sehol se fenyegethessék a hitüket békésen megvalló, jóakaratú emberek életét – olvasható a táviratban.

Robbantással és lőfegyverekkel tömeggyilkos merényletet követtek el pénteken Egyiptomban egy mecsetnél. A halálos áldozatok száma az egyiptomi állami televízió legfrissebb adatai szerint 235, a sebesülteké 109. A merényletet a Sínai-félszigeten követték el, Bír-el-Abdban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »