Zólyombrézó-DAC: A szezon legfontosabb csatája vár a sárga-kékekre

Zólyombrézó-DAC: A szezon legfontosabb csatája vár a sárga-kékekre

Ma délután egy újabb lépést tehet a DAC az európai kupaszereplés felé, feltéve. A sárga-kékek Zólyombrézón folytathatják a múlt heti, Slovan elleni győzelmi hullám meglovaglását.

A DAC jelenlek kétpontos hátrányban van az őt megelőző Nagyszombat és Zsolna mögött. A szezon végéig mindössze három forduló maradt hátra, a DAC Zólyombrézóval, Nagyszombattal majd Zsolnával találkozik.

„Nagyon veszélyes összecsapás vár ránk egy erős ellenféllel szemben. Meggyőződésem, hogy a hazaiak az első perctől maximális erőbedobással futballoznak majd. Tudjuk, hogy a legutóbbi nyolc bajnoki találkozón nem szereztek pontot, ám jól játszottak, gólhelyzeteket alakítottak ki, csak nem értékesítették azokat. Körültekintőnek kell lennünk és teljesen koncentrálni az elsőtől egészen az utolsó másodpercig. A holnapi az idény legfontosabb megmérettetése, hiszen sokáig küzdöttük azért, hogy ebbe a helyzetbe kerülhessünk, amelyben a saját kezünkben van a sorsunk. Mindössze három forduló van hátra, a kupadöntőt követően több mint valószínű, hogy csak a tabella első három helye ér európai kupaszereplést, a célunk pedig az egyik dobogós pozíció megszerzése”

nyilatkozta Xisco Muñoz, aki új, az elkövetkező két szezonra szóló szerződést kötött a DAC-cal.

Két hete, a Rózsahegy elleni hazai találkozón Milan Dimun 100. alkalommal lépett pályára tétmérkőzésen a DAC színeiben. Ma pedig újabb mérföldkőhöz érkezhet – eddig 99-szer szerepelt a Niké Ligában. Az első 15 párharcot kassai, a fennmaradó 84-et dunaszerdahelyi színekben abszolválta.

Hírdetés

„Szép dolog száz mérkőzést lejátszani a szlovák élvonalban, Lengyelországban is valamivel több, mint száz rajtot gyűjtöttem. Erre emlékezni fogok a pályafutásom befejezését követően. Bízom benne, hogy a jubileumi századik jó élményként és győztesként marad meg az emlékezetemben, ezért nyernünk kell Zólyombrézóban. Meg akarunk küzdeni a tabella második helyéért”

árulta el Milan Dimun.

„Tudjuk, hogy a Zólyombrézó erős a labdatartásban és gyorsan futballozik, ám a legutóbbi fordulókban nem igazán ment nekik a góllövés. Remélhetőleg stabilak leszünk a védekezésben, kapott gól nélkül hozzuk le a meccset és átmentjük a Slovan ellen, vagy a két csapat legutóbbi egymás elleni találkozóján mutatott hatékonyságunkat”

tette hozzá a középpályás.

A mai találkozót a Dajto televízió és a https://voyo.markiza.sk/ internetes televízió közvetíti élőben. A Zólyombrézó-DAC bajnoki mérkőzés 17:30-kor kezdődik, játékvezetők Kružliak – Pozor, Vitko.

dac1904.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »