Zöldebb, mint a valóság? Útmutató a greenwashing felismeréséhez webinár

Zöldebb, mint a valóság? Útmutató a greenwashing felismeréséhez webinár

Válj te is fekete övessé a greenwashing lefülelésében a Tudatos Vásárlók Egyesülete szakértőinek segítségével! Webinárunkból megtudhatod, mit tekintünk greenwashingnak, azaz zöldre festésnek, és gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be, mikor kell arra gyanakodnod, hogy egy termék marketingje zöldebb, mint a valóság. Emellett ahhoz is adunk tippeket, hogy mire figyelj, ha valóban környezetbarát termékeket keresel.

Az elmúlt években egyre fontosabbá vált az emberek számára, hogy a természetet kevésbé terhelő termékeket vásároljanak, azonban a megnövekedett kereslet nem várt hozadéka lett a greenwashing. A zöld kommunikáció jelenleg alulszabályozott, így a gyártók és forgalmazók a vizuális elemekkel és hangzatos feliratokkal könnyen úgy tudják csavarani a valóságot, hogy az számukra kedvező legyen, és azt az illúziót keltsék a vásárlókban, hogy a termékük jó választás a környezet szempontjából. Ezen a zöld Vadnyugaton kell a jövőért aggódó, tudatos vásárlóknak eligazodniuk, ami gyakran nem egyszerű.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megelégelte a cégek megtévesztő gyakorlatát, és kampány indított a greenwashing ellen, aminek részeként ez a webinár ahhoz ad eszközöket, hogy ne ess a greenwashing praktikák áldozatául. A webinár segít, hogy könnyebben felismerd az álzöld megoldásokat, és ezen felül a szakértők azt is bemutatják, hogy miként azonosíthatod be a ténylegesen környezetbarát termékeket.

Miről szól a webinár?Mit tekintünk greenwashingnak, azaz zöldre festésnek? A Tudatos Vásárlók Egyesületének állásfoglalása nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetek összhangban.Miért olyan nagy baj a greenwashing?Mik a zöldre festés leggyakoribb esetei (gyakorlati példákon keresztül), hogyan ismerheted fel, ha egy termék zöldre festéssel próbál vásárlásra ösztönözni?Részletesen bemutatjuk azokat a kezdeményezéseket, címkéket, amelyekben vásárlóként meg lehet bízni, mert valós eredmények és környezetbarát elvárások állnak mögöttük, tehát ténylegesen alternatívát jelentenek azok számára, akik a bolygót kevésbé terhelő termékeket keresnek.Szóba kerül a jogi háttér is: a fogyasztóvédelmi szabályok jelenleg mennyire terjednek ki a zöldre festés eseteire, és miként védik a vásárlókat?Ennek részeként az Európai Unió jelenlegi állásfoglalásáról is szó lesz a témában.ElőadókGulyás Emese, a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársaHaraszti Anikó, a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa

Az előadást adomány ellenében nézheted meg, amit a lenti gombbal vagy banki átutalással küldhetsz el nekünk.

Hírdetés

Ajánlott adomány min. 2.000 Ft.

Ha adományodat banki utalással küldöd:

Számlaszámunk: Magnet Bank, 16200106-00108490
IBAN: HU40 1620 0106 0010 8490 0000 0000

Ahhoz, hogy el tudjuk küldeni Neked a webinárt, kérjük, az utalás közleményébe mindenképp írd be a következőket: ADOMÁNY, GREENWASHING WEBINÁR és az e-mailcímed!

Ez a poszt Zöldebb, mint a valóság? Útmutató a greenwashing felismeréséhez webinár először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »