Olasz maffiózókkal is üzletelhetett a budapesti számlagyáros

Olasz maffiózókkal is üzletelhetett a budapesti számlagyáros

Az egyik legnagyobb és legerősebb maffiacsoport, az olasz ’Ndrangheta budapesti tevékenysége során is előkerült a fővárosi számlagyárügy főszereplőjének, Vig Mórnak a neve.

Az exügyvéd egy olyan vállalkozásnak volt ugyanis a vezérigazgatója és részvényese, amely összefonódott az olasz bűnszervezet egyik magyarországi cégével – írja a Magyar Nemzet.

A fellelhető nyilvános adatok szerint a hírhedt olasz bűnszervezet, a ’Ndrangheta elleni nyomozás magyarországi szálában is felbukkant a fővárosi számlagyárügy kulcsfigurájának, Vig Mórnak az egyik cége.

Az üggyel kapcsolatban egy budapesti ügyvédnőt is elfogtak,

igaz, azóta a nő szabadlábon védekezik és állítja, ő valójában áldozata, sértettje az ügynek és a bűncselekményeket nem ő, hanem egy másik, a hatóságok előtt jól ismert személy követte el – emlékeztet a lap.

Hírdetés

A maffiaellenes olasz hatóságok 2017 óta nyomoznak a calabriai ’Ndrangheta nevű, a világ második legnagyobb maffiájának számító bűnszervezet több tagja ellen. A catanzarói államügyészség indítványára négy, budapesti székhelyű cég üzletrészeit, valamint bankszámláit vették bűnügyi zár alá a ’Ndrangheta pénzmosási ügyével összefüggésben. Ezek közé tartozott egy bizonyos Veritas Menedzsment Kft. is.

A Magyar Nemzet idézi a Privát kopó bűnügyi portál egyik tavaly cikkét, amelyből az derült ki, hogy a titkosszolgálati eszközzel rögzített megbeszélések során

többször is szóba került a Veritas.

Ezt a céget akarták felhasználni ugyanis arra, hogy egy ománi befektetői csoportot lehúzzanak. A kft. ügyvezetői – formálisan – a Cipruson élő Baxter Kenneth David, valamint – ténylegesen – Gaetano Loschiavo voltak.

A portál oknyomozásából kiderült, hogy a jelentős NAV-tartozást felhalmozó, a gyanú szerint csalás elkövetése céljából létrehozott vállalkozással szemben 2019 augusztusában kényszertörlési eljárás indult. Bő fél évvel korábban, 2019. január 24-én, a Veritas Menedzsment Kft. vezetését „átpasszolták” egy, akkor mindössze nyolc napja létező társaságnak, a GattobInc Zrt.-nek, amelynek vezérigazgatója és egyedüli részvényese pedig nem más volt, mint Vig Mór – olvasható a bűnügyi lap beszámolójában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »