Lett külügyminiszter: Ukrajna engedélyt kapott arra, hogy a nyugati fegyverekkel orosz területeket támadjon

Lett külügyminiszter: Ukrajna engedélyt kapott arra, hogy a nyugati fegyverekkel orosz területeket támadjon

Nyitókép: SITA

A lett külügyminiszter szerint megváltozhat Ukrajna nyugati partnereinek hozzáállása, miszerint fegyvereiket Ukrajna területén kívül nem szabad használni. A politikus szerint a változás már most is szemmel láthatü. Baiba Braže az Európai Pravdának adott interjújában elmondta, hogy egyes országok már feltételek nélkül biztosítottak fegyvert Kijevnek.

Hírdetés

Elmondása szerint ezek az országok már nem ragaszkodnak ahhoz a kikötéshez, hogy fegyvereikkel az ukránok nem támadhatnak orosz területeket. Igaz, minderről nyilvánosan egy szót sem ejtettek.  „Nem mindenről beszélnek hangosan, mert befolyásolja a harctréri feltételeket. Az biztos, hogy különböző lehetőségek vannak, függetlenül attól, hogy miről beszélnek és miről nem. A lényeg, hogy lépésük helyes,” – mondta Braže.

A miniszter elmondta, hogy ha vannak olyan létesítmények, ahonnan Oroszország Ukrajnát támadja, akkor Kijevnek jogában áll megtorolni azt, még ha ezek a létesítmények orosz területen helyezkednek is el. Hangsúlyozta, hogy az ilyen fegyverhasználat a nemzetközi jognak megfelelő.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »