Zelenszkij az orosz katonákhoz: adjátok meg magatokat, akkor van esély az életben maradásotokra!

Zelenszkij az orosz katonákhoz: adjátok meg magatokat, akkor van esély az életben maradásotokra!

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke ma reggel ismét beszédet intézett az orosz katonákhoz, s közölte velük: ha megadják magukat, akkor még van esélyük az életben maradásra. A Telegramon keresztül közvetített, korábban felvett üzenetben az elnök viccesen azt is elmondta, hogy a hadszíntérről tömegesen megfutamodó, s a teljes hadfelszerelést eldobáló, hátrahagyó orosz katonák mostanában az ukrán hadsereg legnagyobb hadiszállítói – írja a cnn.com.

Volodimir Zelenszkij az orosz-ukrán háború korábbi szakaszában azt terjesztette: az orosz hadsereg mobilkrematóriumokban égeti el a nagyszámú elesett orosz katonát, hogy ne kelljen elszámolni velük a hozzátartozóknak… Ma korán reggel pedig ismét a még életben levő, tehát el nem égetett orosz katonákhoz szólt a Telegram közvetítette beszédében. A Zelenszkij-üzenet lényege: ha az orosz katonák leteszik a fegyvert, van esélyük az életben maradásra.

Hírdetés

Néhány kiragadott mondat Volodimir Zelenszkijnek az orosz katonákhoz intézett ma reggeli szózatából:

Orosz katonák! Nagyon figyelmesen hallgassátok meg a szavaimat! Miért halnátok meg? Minek? Én tudom, hogy mindnyájan élni akartok. Az ukrán nép nevében ezért mondom nektek – esélyt adunk nektek arra, hogy életben maradjatok. Ha megadjátok magatokat a katonai egységeinknek, úgy viselkedünk veletek, amint viselkedni illik az emberekkel: tisztelettel. Olyan tisztelettel, amilyenben nem volt részetek a saját hadseregetek részéről. Olyan tisztelettel, amelyet a hadseregetek nem ad meg az embereknek. Válasszatok!

Az orosz katonákhoz intézett szózatában ezután a fentebb idézett állításai alátámasztására hozzáfűzte: a háború mostanra lidércnyomássá vált az orosz katonák számára, az orosz hadsereg igen sok katonát veszített, az életben maradottak pedig a hadi felszerelést eldobálva, hanyatt-homlok menekülnek a hadszíntérről. Ukrajna elnöke cinikusan megemlítette, hogy a hadszíntérről menekülő, s hadfelszerelésüket hátrahagyó orosz katonák mostanában az ukrán hadsereg egyik legnagyobb hadiszállítói lettek.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »