Selejt az európai migrációs politika

Rendkívül sürgős lenne az európai migrációs politika megváltoztatása, még mielőtt visszafordíthatatlan folyamatok indulnának el – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Hír TV Napi aktuális című műsorában csütörtök este.

Hírdetés

Bakondi György hangsúlyozta, hogy a migrációs politika megváltoztatása szolgálná a gazdaság és a társadalom biztonságának fenntartását, a mindennapi élet élhetőségét.
   
Úgy látja, hogy a külső határőrizet kérdése valamennyi európai vezető számára fontos kérdés, és ez hozzájárulhat a migrációs paktum bizonyos elemeinek felülvizsgálatához.
   
Magyarország abban bízik – tette hozzá belbiztonsági főtanácsadó -, hogy a határőrizetre vonatkozó magyar erőfeszítések, illetve a szomszédos országokra gyakorolt pozitív hatásuk kedvező irányba terelheti a magyar védekezés megítélését, és nem fogják folyamatos bírságokkal büntetni értük Magyarországot.
   
Kitért arra, hogy az Európai Unió soros magyar elnökségére készülve Orbán Viktor miniszterelnök Európa vezető államfőivel egyeztette az elnökség céljait. Egyetértés volt abban – mondta -, hogy a külső határok őrizetét meg kell erősíteni. Hozzátette: ugyanakkor az EU nem az erős határvédelmet preferálja, hanem a migráció kezelését és az érkezők arányos szétosztását valamennyi európai ország között.
   
A határvédelemmel kapcsolatban megjegyezte, hogy az EU kettős mércét alkalmaz a kerítések megítélésénél. Felhívta a figyelmet arra, hogy az osztrákok által épített kerítést vagy legutóbb a litván kerítés létesítését támogatták az EU-ban. Magyarországot azonban politikai támadások érték és megbírságolták, miközben a határ védelmével „százezreket tartóztattunk föl, hogy ne özönöljék el az egész Európát” – hangsúlyozta Bakondi György.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »