A modern ideáltipus

Mi is a mai modern liberális progresszívitás ideáltípusa?

Nehéz követni, mert folyamatosan változik. Aki a tavalyi ideált követi, az esetleg ma már fasizmus, szóval nagyon oda kell figyelni! Pl. pár éve sárga csillagot feltenni a ruhára még progresszív dolog volt, mert antifasizmus, viszont ma már fasizmus, hiszen az izraeli imperializmus melletti kiállást jelzi. Ahogy a palesztín kendő is: ma antimperializmust jelez, míg korábban kódolt antiszemitizmust jelképezett.

Sikerült összeszednem 12 ismérvet:

1. Nem szabad gyakran mosakodni, mert ez a természet kímélését jelzi.

2. Vegánnak kell lenni, mert így zöld.

3. Biciklizni kell, mert küzdelem a globális melegedés ellen.

4. Házasság: ez érzékeny kérdés, mert míg heteroszexuálisoknak tilos a házasság, addig homoszexuálisoknál kötelező.

Hírdetés

5. Család esetében hasonló: heteroszex párok mondják azt, ők tudatosan nem vállalnak gyereket, mert így küzdenek a túlnépesedés ellen, míg a homoszexek viszont fogadjanak örökbe a lehető legtöbb gyereket. Időnként persze a nők essenek teherbe, hogy élhessenek szabad abortusz jogaikkal!

6. Kinézet: megint nehéz téma. Ha nő az illető, akkor ne legyen csinos és ne öltözzön szépen, ne sminkeljen, lehetleg legyen kócos, torzonborz, szakadt, mert ellenkező esetben a patriarchális elnyomás áldozata. Ha viszont férfiről van szó, ő sminkeljen, csillogjon-villogjon, mert így fejezi ki szabadon választott identitását.

7. Azonban bármi is a ruházat, kötelező elem rajta: a szivárványos sáv, a béke jel, s a palesztín kendő.

8. Zászlólengetés: itt 3 zászló közül lehet választani, a szivárványos, az ukrán, s a palesztín között, érdemes ezeket cserélgetni, hogy egyik se maradjon ki.

9. A „jó napot, szervusz” köszöntés helyett „slavaukraini” kötelező, korábban „free tibet” volt, de ez közben ki lett vezetve.

10. Fontos a helyes megértése a tolerancia fogalmának: ami nem egyezik minden részletében a modern progresszív liberális elvekkel, azt nem szabad tolerálni semmilyen alakban.

11. Alapvető a valóság tagadása. A valóságot fasiszták találták ki ugyanis.

12. Összegezve, a fő parancsolat: minden erővel kerülni kell azt, hogy az emberek esetleg normálisaknak gondoljanak minket!


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »