Zelenszkij a donyecki frontvonalra látogatott

Zelenszkij a donyecki frontvonalra látogatott

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán bejelentette, hogy a kelet-ukrajnai Donyeck megyében húzódó frontvonalon fekvő Pokrovszkba látogatott – adta hírül az MTI.

"A mai napot a donyecki régióban kezdtem katonáinkkal, (Olekszandr) Szirszkij főparancsnokkal és az ukrán egyesített erők új parancsnokával, (Andrij) Hnatov tábornokkal"

– fogalmazott Pokrovszk várostáblája előtt állva Zelenszkij a Telegramon szerdán közzétett videóban.

Az ukrán államfő Hnatovot olyan fiatal tábornokként jellemezte, akinek a frontvonalon szerzett tudására és tapasztalatára egyaránt nagy szükség van. Majd hozzátette: örül, hogy személyesen is ellátogathatott a 110. és 47. dandárhoz, és köszönetet mondhatott nekik a hősiességükért. Egyúttal köszönetét fejezte ki a fronton szolgáló orvosoknak is.

Hírdetés

Ukrán jelentések szerint az orosz hadsereg Pokrovszk térségében heves támadásokat indított az utóbbi időben. Május végén az ukrán vezérkar elismerte, hogy az orosz erők "bizonyos sikereket" értek el a térségben.

Zelenszkij azonban a dicséretek mellett bírálatot is megfogalmazott azokkal a kormányzati tisztviselőkkel szemben, akiknek ott kellene lenniük az orosz-ukrán háború frontja közelében, haladéktalan döntéseket kellene hozniuk nehéz helyzetekben, amelyek Kijevből nem láthatók. Megdöbbenésének adott hangot, hogy egyes felelős tisztségviselők már fél éve vagy még régebben nem is jártak arra valójában.

Le fogják vonni a "megfelelő következtetéseket" velük szemben – jelezte a megtámadott ország elnöke.

(Címlapkép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ukrán katonák társaságában a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó front közelében lévő Avdiivkában 2023. április 18-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »