VIDEÓ: Vizsgálják Kotleba náci karlendítését

VIDEÓ: Vizsgálják Kotleba náci karlendítését

Az ĽSNS azt állítja, Marian Kotleba csak egy futballbírót imitált.

Kitiltások, füttyszó, leöntött képviselők – óriási káoszba torkollott a parlament keddi ülése, amelyet a Szlovákia és az USA közt megkötött védelmi megállapodás miatt hívtak össze. A Marian Kotleba vezette ĽSNS képviselői mindent megtettek azért, hogy blokkolják a tárgyalást, sőt, a parlament épületén kívül egy demonstrációt is szerveztek.

Több képviselő szerint Kotleba a zavarban egy náci karlendítést is tett. Erre először Ján Benčík, az SaS képviselője hívta fel a figyelmet, a kedden közzétett bejegyzéséhez egy rossz minőségű videót is mellékelt. 

A Markíza most közzétette az általuk rögzített felvételt is, amelyen jól látszik a Kotleba által tett karlendítés, amelyet aztán megismételt.

Hírdetés

„Mivel az egész ülésen jelen voltam, tudom, hogy Marian Kotleba szándékosan, többször és többféleképpen zavarta a parlament ülését, ugyanakkor biztosan nem tett náci karlendítést. A kézmozdulatok az emberi kifejezés részét képezik, de keresni benne valami olyat, ami nincs, csak az adott személy szintjét tükrözi. Az ilyen állításokat és kitalációkat teljes mértékben visszautasítom” –  mondta az eset kapcsán Martin Beluský, az ĽSNS szóvivője.

A portál által megszólaltatott szakértő nem lát náci kézmozdulatot Kotleba megnyilvánulásában. Ezt azzal támasztja alá, hogy a nácik által használt köszönést a jobb kézzel teszik, Kotleba azonban a bal kezét használta ehhez. Nem kizárt azonban, hogy Kotleba szándékosan tett így, hogy tette ne járjon következményekkel.

A Markíza úgy tudja, az üggyel a Különleges Ügyészi Hivatal is foglalkozik. 

(tvnoviny.sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »