Vécsei szerint megdolgoztak a továbbjutásért

Vécsei szerint megdolgoztak a továbbjutásért

A Ferencváros biztos csoportelsőként kisebb erőbedobással lépett pályára az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, mint a korábbi játéknapokon, így 1:0-ás vereséget szenvedett a Trabzonspor otthonában.

A meccs egyetlen gólját már a 7. percben megszerezték a hazaiak, Anasztasziosz Bakaszetasz remek lövése a kapufáról vágódott a hálóba. A találatot is egy ferencvárosi labdavesztés előzte meg, de ezt megelőzően és az első félidő további részében is bőven akadtak hasonló hibái a vendégeknek. Újabb gól nem született köszönhetően a kapufának és Dibusz Dénesnek.

A második játékrészben jelentősen javult az FTC játéka, valamint a törökök lelkesedése is csökkent, hiszen a csoport másik mérkőzésének eredménye számukra kedvezőtlenül alakult. A magyar bajnok bár többször is vezetett veszélyes támadást, mindössze egyszer találta el ellenfele kapuját, így nem tudott kiegyenlíteni.

Hírdetés

„Szerettünk volna pontot, pontokat szerezni. Az első félidőben nagyon sok hibával játszotutnk és kevés volt az a mozgás, amivel át tudtuk volna őket törni. Akkor jobban támadtak le minket. A második félidő már jobb volt, voltak lehetőségek, de összességében hiányzott, hogy elég élesek legyünk elöl. Nyugodtan érkeztünk, hiszen tudtuk, a csoportelsőség már megvan. Nagyon büszkék vagyunk, megdolgoztunk érte. Még mindig vannak mérkőzéseink a bajnokságban, de ez az őszi szezon nagyon hosszú volt, hiszen a selejtezőkkel kezdtük a sorozatot. Sok meccs van a lábakban és mentálisan fáradtabbak voltunk” – mondta a FradiMédiának a meccs után Vécsei Bálint.

„Nagyon jó csapat ellen játszottunk. Természetesen győzni szerettünk volna, de az ellenfélnek is ez volt a célja. Ezzel véget ért a csoportkör, ahol az első helyen végeztünk – kezdte szokásos szűkszavú értékelését Sztanyiszlav Csercseszov, akinek ezúttal sem könnyítette meg a dolgát a klub nem túl rátermett tolmácsa. – 47 év után játszhatunk ismét tavasszal. Miért lennék ilyenkor mérges? Természetesen ezt a mérkőzést is ki fogjuk elemezni, hiszen a nélkül nem tudnánk javítani a játékunkon” – zárta a Fradi edzője.

A csoportkörben szerzett tíz pontjával magyar rekordot döntő Ferencváros az EL egyenes kieséses szakaszának első körében nem lesz érdekelt, ott a csoportmásodikok a Bajnokok Ligája harmadikjaival mérkőznek meg a legjobb tizenhat közé kerülésért. A nyolcaddöntők párosításait február 24-én sorsolják.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »