Vancouveri tapintat: pénisze van a néger erőszaktevőnek, de a rendőrség nem akarja megbántani, mert „lehet, hogy nőként azonosítja magát”

Vancouveri tapintat: pénisze van a néger erőszaktevőnek, de a rendőrség nem akarja megbántani, mert „lehet, hogy nőként azonosítja magát”

Metro Vancouver, más néven Nagy-Vancouver tranzitrendőrsége (nem igazán jól érzékeltetve a lényeget, közlekedési rendőrségnek lehetne lefordítani, de ők a tömegközlekedésben teljesítenek szolgálatot) igazán nagy dilemma előtt találta magát. Történt ugyanis egy szexuális zaklatással kapcsolatos eset az agglomerációban működő SkyTrain-en, a rendőrség még spermamintát is begyűjtött, mégsem tudják eldönteni, hogy a zaklató férfi-e vagy nő.

Kamerafelvételek is rendelkezésre állnak, ezen egy hosszú hajú férfi látható, aki „csodával határos módon” fekete. Ki gondolta volna! A gyanúsítottról azonban hiányoztak bizonyos információk a leírásban, így nem használtak névmásokat, és a nemére vonatkozó adatok is látványosan kimaradtak.

Egy Amy Hamm nevű újságíró utánajárt a dolognak, és felhívta a közösségi közlekedés rendőrségét, ahol Amanda Steed rendőrtiszt arról tájékoztatta, hogy szándékosan hagyták ki a fentebb megnevezett információkat, mert nem tudták, hogy definiálják a gyanúsítottat.

A sperma mint tárgyi bizonyíték ellenére Steed szerint az jelenti a problémát, hogy míg a felvételeken nőnek tűnik a néger, a fizikai bizonyítékok mást mutatnak. Azért legalább annyit megengedett magának a homofób Steed rendőrtiszt, hogy megjegyezze, „úgy gondolják, hogy az illetőnek pénisze van”. Micsoda kirekesztés! Persze azért figyeltek arra is, hogy ne bántsák meg a néger erőszaktevőt, hiszen Steed így folytatta: „de a videóban egy olyan személy látható, aki nőnek tűnik, ezért hagytuk ki a nemet. Mivel nem voltunk biztosak abban, ez a személy hogyan identifikálja magát, nem akartuk, hogy félreértés legyen belőle” – fogalmaz a figyelmes rendőrtiszt.

Maga az eset egyébként 2023 augusztusában történt, szóval nyugodjon le mindenki, ezek szerint nem csak Magyarországon, de Kanadában sem kapkodják el a bűnüldözést, habár ott legalább van külön a tömegközlekedésre szakosodott rendőrintézmény.

Hírdetés

A kora reggeli órákban egy nő a Surrey Central SkyTrain állomásának peronjára tartott, ám az erőszakos néger először csak követte a mozgólépcsőn, majd meg is erőszakolta.

A rendőrség mellett minden bizonnyal a bíróság is kellő módon alázatos a bűnözőkkel szemben ugyanis, ahogy a rendőrtiszt elmondta: "A nyomozás meglehetősen bonyolult, és kihagytunk néhány bizonyítékot, hogy megőrizzük a nyomozás integritását, amikor az bíróság elé kerül, ezért tartottuk vissza ezeket az információkat.”

Metro Vancouver Transit Police are refusing to confirm whether the suspect in a skytrain sexual assault investigation is male or female.

Speaking to Reduxx and @ThePublicaNow, a Constable said police "don’t know" even though the suspect has a penis.https://t.co/O6SRIKRzHQ pic.twitter.com/xNRq8rQUmP

— REDUXX (@ReduxxMag) February 9, 2024

A Metro Vancouver Transit Police, ha éppen nem a bűnözők LMBTQ-jogait ápolja, akkor keményen dolgozik. Legalábbis ők úgy aposztrofálják magukat, mint "az egyetlen elkötelezett rendőri szolgálat Kanadában, amely a bűnözés és a rendellenes viselkedés csökkentésére összpontosít a tömegközlekedési rendszerben és annak környékén". Az egyik prioritásuk – elvileg – a szexuális bűncselekmények csökkentése, ennek fényében viszont különösen furcsa, miért ilyen fontos nekik, hogy egy erőszaktevő hogyan határozza meg magát nemileg. 2018-ban amúgy még egy kampányt is elindítottak, amely egyrészt figyelemfelhívó plakátokból és egy olyan segélyhívó telefonszámból állt, amelyen keresztül az áldozatok rögtön hívhatták a tranzitrendőrséget.

Miután kellőképpen elszórakoztunk az „elképzelhető, hogy pénisze van” négeren – vagy éppenséggel kisírtuk magunkat, nézőpont kérdése – annyi következtetést azért mindenképpen érdemes levonni, hogy ha jól működik, egy ilyen tranzitrendőrség mindenképpen hasznos tud lenni. Ez persze elsősorban a metropoliszok közlekedési hálózatára érvényes, de amilyen állapotok uralkodnak Magyarországon, itthon is elbírnánk hasonlót. Csak ne a cigányok LMBTQ-jogaival legyenek elfoglalva.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »