Választások a csallóközi falvakban

Választások a csallóközi falvakban

A csallóközi falvakban, településeken, vagy nagy az elégedettség, vagy senkinek nincs kedve belegabalyodni a kisebb-nagyobb települések szövevényes gondjaiba. Több faluban is a jól bevált, vagy megszokott eddigi polgármesterek jelöltetik magukat, ellenfél nélkül.

„Őszintén szólva, elmarad az adrenalin, ami a választások velejárója” – nyilatkozta Bacsó László, Nyárasd jelenlegi és minden bizonnyal jövendő polgármestere is, hiszen ő is egyike azoknak, akinek nincs ellenfele az esedékes választásokon, egyedüli jelöltként indul.

Hírdetés

Hasonló a helyzet Csallóköznyáradon, Nyékvárkonyon, Alistálon Vásárúton, Királyfiakarcsán, Dunatőkésen, Bodakon, Nagypakán, Szapon és Nagyszarván is, többek közt. Ellentétben Vajkával, ahol ez alkalommal is többen indulnak a polgármesteri székért.

„Kemény kampány lesz, az biztos” – jelentette ki Álló Donát jelenlegi polgármester, független, majd folytatta: „Vajkán nagyon sok a zavaros ügy. Természetesen elsősorban az illegális építményekről van szó, de nem ez az egyetlen fájó pontunk”.

Rajta kívül ketten szállnak harcba a polgármesteri székért, szintén függetlenként Farkas Tímea, valamint Oross Gábor a Polgármesterek és Független Jelöltek (Starostovia a nezávislí kandidáti) párt színeiben. Pozsonyeperjesen a jelenlegi polgármester Ribánszky Jarmila függetlenként jelölteti magát, ellenfele az SaS és a Magyar Fórum közös jelöltje. Egyházkarcsán a jelenlegi alpolgármester Mórocz Péter a Szövetség színeiben az egyetlen polgármester jelölt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »