Elmarad a pártelnökök keddi találkozója az elnöki palotában

Elmarad a pártelnökök keddi találkozója az elnöki palotában

Május 21-én, kedden nem kerül sor Zuzana Čaputová jelenlegi elnök és Peter Pellegrini megválasztott államfő találkozójára a parlamenti pártok képviselőivel. Az esetleges új időpontról időben tájékoztatnak majd – közölte az elnök szóvivője, Martin Strižinec.

„Zuzana Čaputová államfő és Peter Pellegrini megválasztott köztársasági elnök tervezett közös találkozója a parlamenti pártok képviselőivel holnap délután egyes vezetők nyilvánosságra hozott nyilatkozatai miatt elmarad” – mondta Strižinec.

Hírdetés

A szóvivő szerint az államfő továbbra is meg van győződve arról, hogy a legfontosabb a társadalmi helyzet megnyugtatása. Tiszteletben tartja, hogy ehhez nemcsak idő kell, hanem türelem is.

A köztársasági elnök és utódja május 16-án, csütörtökön bejelentette, hogy minden parlamenti politikai párt vezetőjét meghívják az elnöki palotába. Saját szavaik szerint csillapítani akarták a helyzetet, és visszautasítani az erőszakot Robert Fico miniszterelnök (Smer-SD) meggyilkolási kísérlete után. Egyúttal arra is felszólítottak minden pártot, hogy a közelgő európai parlamenti választások előtt átmenetileg függesszék fel vagy jelentősen tompítsák a kampányukat.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »