Ukrajna egész területén jó minőségű mobilinternet lesz

Ukrajna egész területén jó minőségű mobilinternet lesz

Mihajlo Fedorov, a digitális átalakulás minisztere Facebook-oldalán közölte, Ukrajna figyelemmel kíséri a mobil kommunikáció minőségét, hogy az egész ország számára biztosítsák az internetet.

Az ellenőrzés szeptemberben kezdődik el.

Partnereinkkel együtt elindítjuk a mobil kommunikáció minőségének ellenőrzését. Ez segít nyomon követni és javítani az internet minőségét országszerte. Lehetőséget ad megtalálni a problémás területeket vagy azokat a területeket, ahol egyáltalán nincs kapcsolat, és megfelelő internetlefedettséggel biztosítani azokat. Ennek köszönhetően ugyanolyan magas színvonalú hálózatot tudunk biztosítani mind egy kis falu, mind egy nagy város lakói számára – írta Fedorov.

Hírdetés

Megjegyezte, hogy az ellenőrzés növeli az üzemeltetők közötti versenyt, ami jobb szolgáltatásokat jelent az emberek számára.

Az ellenőrzés eredménye valós időben megtekinthető.

Információk lesznek a falvak, városok, valamint az utak problémás pontjairól. 2024-ig azt tervezzük, hogy a települések 95%-át magas színvonalú, nagy sebességű internettel fedjük le – tette hozzá a miniszter Facebook-oldalán.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »