Újabb szolgáltatások a Gyija alkalmazásban

Ukrajnában május 17-től új szolgáltatásokat vezetnek be a Gyija alkalmazásban

Május 17-től új szolgáltatások állnak rendelkezésünkre a Gyija (Дія) alkalmazásban, közölte a Liga.net Mihail Fedorov, Ukrajna Digitális Átalakulási Minisztériumának vezetőjének Facebook bejegyzésére hivatkozva.

Fedorov a teljes listáról csak három szolgáltatást jelentett be.  A miniszter szerint a három legfontosabb szolgáltatás közé tartozik az online lakcímbejelentés, a Dyija elektronikus aláírás és az egyéni vállalkozók regisztrációja.

Hírdetés

Online lakcímbejelentés. A tárcavezető elmondása szerint az online lakcímbejelentés az egyik legnépszerűbb szolgáltatás Ukrajnában. Ezentúl a szolgáltatás sorok és rengeteg dokumentum nélkül lesz elérhető.  A lakcímbejelentésnél az ingatlan tulajdonosának kell benyújtania a kérelmet és online visszaigazolást adnia.  Jelenleg Kijev, Harkiv, Vinnyica, Luck, Rivne városok vesznek részt a kísérleti projektben, egy éven belül a szolgáltatás az egész országban elérhető lesz.

Elektronikus aláírás. Jelenleg a közszolgáltatások igénybevételéhez személyes azonosításra van szükség. Ehhez elektronikus aláírásra van szükség.  Digitális aláírást főleg köztisztviselők, vállalkozók, könyvelők, meghatalmazott személyek vagy vállalkozások igazgatói, valamint olyan állampolgárok használnak, akik online szolgáltatásokat kapnak – jegyzi meg Fedorov.

Egyéni vállalkozók regisztrációja. Tavaly nyáron Ukrajna Digitális Átalakulási Minisztériuma elindította a vállalkozások online regisztrációját a Gyija (Дія) portálon, ami 10 perc alatt megtehető.  Az egyéni vállalkozók automatikus regisztrációja jelentősen leegyszerűsíti a folyamatot.

A későbbiekben bemutatják a Gyija alkalmazás egyéb funkcióit is. Többek között a járművezetők számára nyújtott új szolgáltatásokat, a bírságokról szóló értesítést és a vezetői engedély cseréjét, az online adóbefizetést, az e-demokrácia szolgáltatásait.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »