Otthonfelújítási támogatási program

Az energiamegtakarítást célzó sikeres támogatási kérelem elkészítéséhez szakmai közreműködés szükséges. Az építőipari szakember igénybevételének fontosságára hívja fel a figyelmet Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

A bejelentett támogatási program, a várható lakossági saját forrásokat is figyelembe véve, mintegy 30.000 lakás igényes, energiamegtakarítást szolgáló felújítására ad lehetőséget, mintegy 200 milliárd Ft nagyságrendű építési feladatot generál, első sorban a mikró és kisvállalkozások számára.

Hírdetés

A felújításokhoz szükséges hazai gyártású építési termékek és tervezői-kivitelezői kapacitás rendelkezésre áll. Az ÉVOSZ elsődlegesen a hazai gyártású, környezeti minősítéssel rendelkező termékekre hívja fel a lakástulajdonosok figyelmét (www.termekinfo.emi.hu), miközben szorgalmazza, hogy minél több terméket regisztráljanak a gyártók a támogatási program információs rendszerében.

A támogatási program gyors elindulása lehetőséget teremt arra, hogy már a 2024. évi őszi fűtési szezonra elkészüljenek a jelentős energiamegtakarítást eredményező lakásfelújítások. Ehhez a programban regisztrált kivitelezőkre, szakcégekre különösen nagy szükség van, hiszen az utófinanszírozású támogatáshoz előlegeket a megvásárolt építési kulcstermékekhez, anyagokhoz ők lesznek jogosultak lekérni.

Az ÉVOSZ becslése szerint mintegy 800.000 olyan lakóingatlan van Magyarországon, ami a programba bevonható lenne. Ezért is fontos, hogy a rövidesen meghirdetésre kerülő, sikeresen lebonyolítható támogatási programot, a tapasztalatok felhasználásával, újabbak is kövessék.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »