Kerek évfordulók és F-16-os vár minden érdeklődőt az idei SIAF Nemzetközi Repülőnapon

Kerek évfordulók és F-16-os vár minden érdeklődőt az idei SIAF Nemzetközi Repülőnapon

Az idei SIAF Nemzetközi Repülőnapon három kerek évforduló kerül megünneplésre és az F-16-os vadászrepülőgép keresztelőjét is megtartják. Az eseményre augusztus 31. és szeptember 1. között kerül sor a Malackai (Kuchyňa-Malacky) légibázison – tájékoztatott Tereza Šimončičová, a Szlovák Légügyi Ügynökség médiamenedzsere.

„A SIAF 2024 rendezvény elsősorban a Szlovák Nemzeti Felkelés 80. évfordulójáról, a Szlovák Köztársaság Európai Unióhoz és az Észak-Etlanti Szövetséghez való csatlakozásának 20. évfordulójáról, valamint a NATO 75. évfordulójáról fog megemlékezni” – mondta Hubert Štoksa, a SIAF főigazgatója. Az idei repülési napok célja, hogy hozzájáruljanak Szlovákia történelmének e „fontos történelmi mérföldköveinek méltó és látványos megünnepléséhez”.

Hírdetés

A repülőnapok új fő partnere a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma lesz. A SIAF keretében ismét sor kerül a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erőinek felszerelésének és képességeinek bemutatására.  Az esemény csúcspontján a védelmi minisztérium bemutatja a légierő új felszerelését, az F-16-os vadászrepülőgépeket is.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »