Négy rendőr meghalt a letartóztatások során, többen válságos állapotban vannak

Négy rendőr meghalt a letartóztatások során, többen válságos állapotban vannak

Legalább négy rendőr életét vesztette és többen megsérültek hétfőn egy illegális fegyvertartásért elítélt férfi ellen végrehajtott rajtaütés során az észak-karolinai Charlotte városában.

 Miután a rendőrök megérkeztek a lakóházhoz, egy férfi tüzet nyitott a ház hátsó udvarán. A rendőrök viszonozták, és halálos lövést adtak le a támadóra – mondta Johny Jennings helyi rendőrfőnök.

A patthelyzet összesen három órán át tartott; miután a férfit lelőtték, és a rendőrök megérkeztek, hogy segítsenek sebesült kollégáiknak, egy másik személy tüzet nyitott rájuk a házból – írja az AP.

A beavatkozás végül egy akcióval zárult, amely során a SWAT speciális egységei egy páncélozott járművel törték be a ház ajtaját.

Hírdetés

A rendőrfőnök szerint összesen nyolc rendőrt ért lövés, négyen belehaltak sérüléseikbe, egy pedig kritikus állapotban van.

Ma elvesztettünk néhány hőst, akik kiálltak közösségünk biztonságáért… Amikor felvesszük ezt az egyenruhát, nincs garancia arra, hogy hazatérünk”

– tette hozzá Jennings.

A lőfegyverek könnyen hozzáférhetőek az Egyesült Államokban, és tömeges forgalomban vannak – emlékeztet a DPA. Az országot rendszeresen megrázzák a fegyveres támadások, amelyeknek sok áldozata van iskolákban, szupermarketekben, éjszakai klubokban és nagyobb összejöveteleken. Ugyanakkor a csetepaték, rendőrségi ellenőrzések és a bűnözők és bandák közötti összecsapások is gyakrabban végződnek halállal, mint más országokban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »