Elkészült a Kassai Futballaréna

Elkészült a Kassai Futballaréna

Kassa városa megkapta a használatbavételi engedélyt, így hivatalosan is elkészült a Kassai Futballaréna, amely 12 555 néző fogadására képes, s ezzel teljesíti az UEFA legmagasabb, 4. stadionkategóriájának feltételeit. A stadion építésének költségei körülbelül 24 millió euróra rúgnak.

A Kassai Futballaréna (KFA) építésének első szakasza 2018 és 2021 között zajlott, majd a stadion 2022 februárjában kezdett hivatalosan üzemelni, ekkor nem egészen 6000 férőhellyel. Ahhoz, hogy a létesítmény teljesítse az UEFA legmagasabb, 4. stadionkategóriájának feltételeit, a projekt következő szakaszában új tribünt építettek, több mint megkétszerezve befogadóképességét.

A stadion bővítése befejeződött. Ezzel visszakerültünk Európa térképére, olyan tekintetben, hogy mit kellene egy Kassához hasonló városnak nyújtania polgárai számára”

– fogalmazott Marcel Gibóda főpolgármester-helyettes, a KFA társaság igazgatótanácsának elnöke.

Dušan Trnka, az FC Košice futballklub elnöke történelmi pillanatnak nevezte a létesítmény befejezését.

Csapatunk egy ilyen gyönyörű stadionban játszhat, amely tényleg teljesít minden európai követelményt. Úgy gondolom, ez egy olyan dolog, amiről eddig számos generáció csak álmodozhatott”

Hírdetés

– mondta.

Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere rámutatott, a városnak már régóta szüksége volt egy minőségi stadionra. Hangsúlyozta, továbbra is szükség van a futball, illetve más sportok és sportlétesítmények támogatására.

Már ki van adva az építési engedély az edzőpályákra, amelyek a stadionnal szemben lesznek, jelenleg a finanszírozásukhoz szükséges pénzt keressük. Meggyőződésem, hogy még az idén bejelenthetjük, hogy nekilátunk a projekt ezen részének megvalósításához”

– mondta a főpolgármester.

Az aréna a futballmeccsek mellett kulturális-, társadalmi- és művelődési jellegű rendezvényeknek is otthont ad majd. Ezen kívül vannak konferencia- és tárgyalótermek, amelyeket az elmúlt két évben már többször vettek igénybe különféle társaságok, kereskedelmi kamarák, de volt már itt lakodalom, keresztelő és születésnapi ünnepség is, tette hozzá Gibóda.

A stadion holnap, május 1-én a szlovák labdarúgókupa döntőjének ad otthont, amelyben az MFK Ružomberok és az FC Spartak Trnava méri össze erejét.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »