Új vezetőedzővel érkezik az Universitatea Craiova (Labdarúgás, SuperLiga)

Új vezetőedzővel érkezik  az Universitatea Craiova (Labdarúgás,  SuperLiga)

Izgalmas találkozó előtt áll a playoffban hatodik Sepsi OSK, amely vasárnap 19 órától hazai közönség előtt játszik, a legutóbbi két mérkőzését elvesztő, vezetőedző-cserén átesett Universitatea Craiova érkezik Háromszékre a SuperLiga felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában.

A Craiova szerdán bejelentette, hogy a közös megegyezés után távozó Ivaylo Petev helyére Constantin Gâlcă érkezett a kispadra. A háromszéki és az olténiai csapat legutóbb február elején találkozott, amikor az Universitatea három ponttal távozott a Sepsi OSK Arénából (1–3). Az együttesek eddig húszszor mérkőztek meg az élvonalban, a piros-fehérek hatszor, a kék-fehérek pedig kilencszer örülhettek, illetve ötször döntetlent játszottak. A vasárnapi meccsnek szűkös kerettel vág neki a székelyföldi gárda, ugyanis sérülés miatt több játékosát is kénytelen nélkülözni. Branislav Niňaj, Bogdan Oteliță, Cosmin Matei és Nicolae Păun sem bevethető, ráadásul utóbbi az FC Rapid elleni találkozón keresztszalag-szakadást szenvedett, így ebben az évben már nem léphet pályára.

Hírdetés

„Mindig izgalmas mérkőzéseket játszottunk a Craiova ellen, reménykedünk, hogy az FC Rapid legyőzése után ismét sikerül nyernünk, amivel adott esetben előrébb léphetnénk a táblázatban. Sok a sérült játékosunk, ezért tudjuk, hogy nagyon nehéz feladat előtt állunk a hátralévő hat fordulóban. Az utóbbi időben viszonylag jól teljesítő Craiova új vezetőedzővel érkezik hozzánk, ami azt jelenti, hogy a labdarúgók bizonyítani akarnak az új szakembernek. Elértük az elsődleges célunkat azzal, hogy bejutottunk a felsőházi rájátszásba, a folytatásban pedig harcolunk a harmadik helyért. Bár szűkös a keretünk, úgy gondolom, van esélyünk, azt viszont kiemelném, hogy a játékosokon nincs nyomás” – mondta Hadnagy Attila ügyvezető igazgató.

A rájátszás 5. fordulójának programja: * playoff: FC Farul Constanța–Kolozs­vári CFR (ma, 20.30 óra), FCSB–FC Rapid (szombat, 23.30 óra), Sepsi OSK–Universitatea Craiova (vasárnap, 19 óra) * playout: FC Hermannstadt–FC Botoșani (ma, 17.30 óra), Jászvásári Poli–FC Voluntari (szombat, 15 óra), FC U Craiova–Bukaresti Dinamo (szombat, 17.30 óra), Galaci Oțe­lul–Kolozsvári Universitatea (vasárnap, 16 óra), FC Petrolul Ploiești–Aradi UTA (hétfő, 19 óra). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »