A szükséges ajánlás háromszorosát gyűjtötte össze a baloldali szövetség

A szükséges ajánlás háromszorosát gyűjtötte össze a baloldali szövetség

A szükséges 20 ezer ajánlás háromszorosát, 60 ezret gyűjtött össze a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség a június 9-i európai parlamenti választásra – közölték a pártok képviselői online sajtótájékoztatójukon.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője elmondta, a kicsivel több mint hatvanezer ajánlást a legkisebb falvakban és a legnépesebb fővárosi kerületekben is gyűjtötték; ez a szám bizonyítja, hogy a DK-MSZP-Párbeszéd közös listája a legerősebb ellenzéki lista.

Véleménye szerint ez azt is bizonyítja, hogy egyre többen támogatják azt a Magyarországot, „amely egy erős, zöld, szociális Európáért” dolgozik; egyúttal jelzi, hogy egyre többen nem kérnek a Fideszből, „sem Orbánnal, sem nélküle”. Dobrev Klára közölte, a közös listának van „a legnagyobb az esélye arra”, hogy kisebbségbe szorítja Orbánt Viktort; és akkor

Hírdetés

még 2026 előtt, előrehozott választáson „meg lehet szabadulni Orbántól és a Fidesztől”.

A kormányváltás után pedig megvalósítható az európai jólét Magyarországon – jelentette ki. Tüttő Kata, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a nagyszámú ajánlás bizonyítja: van igény egy másik, „egy zöld, szociáldemokrata” ajánlatra. Hozzátette, ők nem egymást akarják legyőzni, tudják, hogy együtt erősebbek; hanem azt az Orbán-rendszert, amely „a magyar vagyon, közpénz kiszivattyúzására lett kiépítve”.

Barabás Richárd, a Párbeszéd – Zöldek társelnöke szerint az „értékek következetes képviseletére” is szükség van ahhoz, hogy le lehessen váltani az Orbán-rendszert. Közösen kell harcolni a szabadságért, az európai bérekért és nyugdíjakért és a klímavédelemért. Egy szabad, gondoskodó, zöld, klímabarát Magyarországért – közölte.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »