Új tagok jelentkezését várja az Egri Érseki Fiúkórus

Új tagok jelentkezését várja az Egri Érseki Fiúkórus

Az egyre nagyobb elismerésnek örvendő Egri Érseki Fiúkórusban az érettségizők, végzősök miatt megcsappan a létszám, ezért hirdetnek felvételt.

2011. augusztus 20-án kaptuk meg az alapító okiratot Ternyák Csaba egri érsektől, majd két felvételi meghallgatás után 9 fővel indult el a közös munka – emlékezett vissza a kórusvezető.

Schmiedmeiszter Szilvia hozzátette, azóta eltelt tizenegy tanév, szeptemberben már a tizenkettediket kezdi meg az énekkar, amelynek sok tagja volt, 6 évesektől 20 évesekig. Most sokan végeznek, érettségiznek, csökkeni fog a létszám, ezért új tagokat toboroznak.

A próbákat hétfőn és csütörtökön kora délután, a tanítást követően tartják Eger belvárosában. Jelentkezni az [email protected] e-mail-címen lehet.

Hírdetés

Az elmúlt évek során a kórus létszáma 16 főre nőtt, és az egyszólamú énekléstől már a háromszólamú kórusművek megszólaltatásáig is eljutottak. Műsorukat a magyar és világi kórusirodalomból válogatják mind liturgikus, mind pedig világi témákban. Énekelnek magyar, latin, angol, német, vagy akár finn nyelven is, ha azt egy felkérés megkívánja. Legkedvesebb feladat a kórus számára, ha a környező települések meghívásainak tesznek eleget, hiszen a legszívélyesebb fogadtatás mindig a környéken várja a gyerekeket.

Az Egri Érseki Fiúkórusról bővebben ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »