Tüntetések és rendőri készültség. Mi lesz ma Pozsonyban?

Tüntetések és rendőri készültség. Mi lesz ma Pozsonyban?

Egy éve erőszakba torkollott a november 17-i demonstráció a fővárosban. Számos tüntetést jelentettek be a mai napra is. Mi várható?

A rendőrség felkészült arra, hogy november 17-én biztosítsa a rendet a tervezett megmozdulásokon. Ha a közrendet megsértik, akkor a rendőrök beavatkoznak, tájékoztatott kedden az ideiglenes rendőrfőnök, Hamran István.

Határozott fellépést ígér a rendőrség

Hamran szerint mindent megtesznek azért, hogy az ünnepre kellő tisztelettel emlékezzenek.

Ha a közrendet megzavarják, a rendőrség minden intézkedést megtesz, hogy azt visszaállítsa és kompromisszum nélkül közbelépünk”

Hírdetés

– jelentette ki.

„A rend őrei ellenőrizni fogják a Covid-passokat és a járványügyi intézkedések betartását.Minden szerdai rendezvény kockázatosaként van megjelölve, főleg a járványhelyzet miatt. Tudjuk viszont, hogy hol szorít a cipő és figyelni fogjuk a kritikus helyeket” – hangsúlyozta Hamran.

Demonstrációk a fővárosban

Tavaly összetűzés alakult ki a rendőrök és a tüntetők között. Az idei november 17-re is több demonstrációt hirdettek a fővárosban. Ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

A parlament előtt készülnek demonstrálni a maszkellenes tüntetők is, akik az elmúlt hetekben kisboltokban, bevásárló központokban hívták fel magukra a figyelmet. (TASR)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »