Ferenc pápa boldoggá és szentté avatásokról döntött

Ferenc pápa boldoggá és szentté avatásokról döntött

Ferenc pápa május 23-án fogadta a Szenttéavatási Ügyek Dikasztériuma prefektusát, Marcello Semeraro bíborost, és az audiencia során újabb dekrétumok közzétételére hatalmazta fel. Boldoggá avatják Bódi Mária Magdolnát is.

Elismerték a Boldog Giuseppe Allamano pap, a Consolata Misszionáriusok alapítója közbenjárásának tulajdonított csodát. Allamano az olaszországi Castelnuovo Don Boscó-ban született 1851. január 21-én, és 1926. február 16-án halt meg Torinóban.

Elismerték a Boldog Carlo Acutis világi hívő közbenjárásának tulajdonított csodát. Acutis 1991. május 3-án született Londonban, és 2006. október 12-én halt meg az olaszországi Monzában.

Elismerték az Isten tiszteletreméltó szolgája Giovanni Merlini pap, a Legdrágább Vér Misszionáriusai Kongregáció generálisa közbenjárásának tulajdonított csodát. Merlini 1795. augusztus 28-án született Spoletóban, és 1873. január 12-én halt meg Rómában.

Elismerték Isten szolgája Stanisław Kostka Streich lengyel egyházmegyés pap vértanúságát, aki 1902. augusztus 27-én született Bydgoszczba, és 1938. február 27-én ölték meg Lubońban a hit iránti gyűlöletből.

Elismerték Isten szolgálója Bódi Mária Magdolna világi hívő vértanúságát, aki 1921. augusztus 8-án született Szigligeten (Magyarország), és a hit iránti gyűlöletből ölték meg 1945. március 23-án Litéren.

Hírdetés

Elismerték Isten szolgája Guglielmo Gattiani (szül. Oscar), a kapucinus rend papjának hősies erényeit, aki 1914. november 11-én született Bologna megyében, a Castel di Casióhoz tartozó Badiban, és 1999. december 15-én halt meg Faenzában.

Elismerték Isten szolgája Ismael Molinero Novillo, azaz Ismael de Tomelloso hősies erényeit, aki 1917. május 1-jén a spanyolországi Tomellosóban született és Zaragozában halt meg 1938. május 5-én.

Elismerték Isten szolgája Enrico Medi hősies erényeit, aki 1911. április 26-án az olaszországi Porto Recanatiban született, és 1974. május 26-án halt meg Rómában.

Ferenc pápa jóváhagyta a bíborosok és püspökök bizottságának kezdvező döntését az 1860. július 9–10-én Damaszkuszban a hit iránti gyűlöletből meggyilkolt ferences, Boldog Emmanuel Ruiz és hét szerzetestársa, valamint a velük lévő három testvér, Fransīs, Abd-al-Mu῾ṭī és Rūfayīl Masābkī (Ferenc, Abdel Muti és Rafael Masabki) szentté avatásáról, és úgy döntött, hogy konzisztóriumot hív össze Giuseppe Allamano, Marie-Léonie Paradis, Elena Guerra és Carlo Acutis boldogok szentté avatása ügyében is.

Forrás: Vatikáni Sajtóközpont

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »