Több száz traktorral vonultak Prága belvárosába a tiltakozó cseh gazdák

Több száz traktorral vonultak Prága belvárosába a tiltakozó cseh gazdák

Fennakadásokat okozott a prágai közlekedésben hétfőn reggel az a több száz traktor és más mezőgazdasági gép, amelyekkel a cseh gazdák vonultak a mezőgazdasági minisztérium épületéhez, hogy felhívják a figyelmet az agrárium problémáira.

A tiltakozó akció mögött néhány kisebb gazdaszervezet áll, míg a nagyobb országos szövetségek elhatárolódtak tőle. A tiltakozó gazdák szeretnének találkozni Marek Výborný szakminiszterrel és átadni neki a követeléseiket tartalmazó levelet.

„Nem látom okát annak, hogy ezen tiltakozók képviselőivel megbeszéljem azokat a konkrét lépéseket vagy változásokat, amelyeket a mezőgazdaságban tervezünk. Számomra a három nagy agrárszervezet a partner, és azokkal fogok tárgyalni” – jelentette ki Marek Výborný, aki partnereiként a Cseh Agrárkamarát, a Mezőgazdasági Szövetséget és a Magángazdák Szövetségét nevezte meg.

Hírdetés

A miniszter ugyanakkor nem kérdőjelezte meg, hogy a cseh mezőgazdaság súlyos gondokkal küszködik.

A gazdák képviselője ezer traktorról és más technikáról beszélt, de a közszolgálati televízió értesülése szerint sokan végül is lemondták a tiltakozáson való részvételüket. A mezőgazdasági gépek megjelenésének következtében fennakadások voltak a Prágába vezető főutakon, illetve a belvárosi autó- és villamosforgalomban, néhány főbb útvonalon pedig csak egy-egy sáv járható.

Bohuslav Sobotka prágai főpolgármester szerint néhány kisebb közlekedési baleset is történt, de súlyosabb következmények nélkül.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »