Több mint 200 íjász részvételével zajlott a Szlovák Kupa Íjászverseny harmadik fordulója

Több mint 200 íjász részvételével zajlott a Szlovák Kupa Íjászverseny harmadik fordulója

A Ragyolc melletti Abroncsoson szervezték meg a Szlovák Kupa Íjászverseny harmadik fordulóját, ami a Szlovák Íjász Szövetség legmagasabb szintű versenysorozata. Összesen kilenc kategóriában mintegy 210 versenyző nevezett. A Füleki Farkasok polgári társulás első ízben kapta meg a szervezés jogát.

A versenyeket a természetben, változatos terepviszonyok között rendezik. A 3D versenyforma rendkívül népszerű, a szabályok szerint korosztályokra, nemekre és íjkategóriákra van osztva. Egy átlagos megmérettetés 3-4 óráig tart, és fokozott koncentrációt igényel.

A szervezők igyekeztek minden higiéniai előírásnak megfelelni, s közben izgalmas és színvonalas pályát felállítani a versenyzőknek. Albert István, főszervező, a Füleki Farkasok polgári társulás elnöke elmondta:

a versenysorozat nyolc fordulóból áll, és csak a legnagyobb kluboknak engedélyezik a szervezést.

A pálya durván 2,4 km hosszú, amelyen 30 taktikus cél van felállítva. Van benne mindenféle pozíció, tehát lefelé és felfelé is lőnek a versenyzők. Igyekeztünk a maximumot nyújtani, és kicsit bemutatni a környéket, mert szerintem ez is fontos

– nyilatkozta.

Id. Lévay Tibor, a verseny főbírója helyettesét verseny közben kérdeztük. Elmondta, hogy a megmérettetés előtti napon bejárta a terepet, és ellenőrizte a pálya biztonságát, technikai felállítását.

Hírdetés

Közepestől nehezebb, nagyon jó pálya lett kialakítva. Vannak nagyon becsapós és ajándék célok is. De ez benne a szép, hogy imitáljuk az eredeti vadászatot

– mondta. 

A vendéglátó Füleki Farkasok színeiben tizenketten neveztek. Tóth László az eddigi fordulók során első és második helyezést ért el. Most is igyekezett a legjobb formáját nyújtani.

Mindenhol más a kihívás. Valahol nincsenek ilyen lehetőségek, mint nálunk, hogy hegyes-dombos a terep, ott lapos területen folyik a verseny. Általában az a könnyebbik. Mert, ahol emelkedők vannak, ott elég nehéz bemérni a távolságot, és a verseny is fárasztóbb

– tudatta.

Ahhoz képest, hogy az év elején járunk, én úgy gondolom, hogy tűrhető a teljesítményem. Bár a lányok azért elég erősek a csoportomban, úgyhogy fel kell kötnöm a nadrágomat

– árulta el Racskóné Ribárszki Orsolya, aki a rimaszombati Bástya Íjászklub színeiben versenyzett.

A Füleki Farkasok tagjai a különböző kategóriákban a következő eredményekkel zárták a fordulót:  Tóth László, Antal Laura, Surányi Szabolcs és Albert István a dobogó legfelső fokán végeztek. Kovács Kinga és Nagy Róbert második helyet, Surányi Tibor, Čavnická Viktória, Fehér Katalin és Nagy Tibor pedig harmadik helyet nyertek el.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »