Ódornak a Fico elleni merényletről is Magyarország jut eszébe

Ódornak a Fico elleni merényletről is Magyarország jut eszébe

Ódor Lajosnak, a korábbi, szakértőnek titulált kormány miniszterelnökének – aki most a Progresszív Szlovákia EP-jelöltlistája élén Brüsszel felé venné az irányt – akárcsak a viccbeli Mórickának, mindenről ugyanaz jut az eszébe. Igaz, nem az, ami Mórickának, helyette neki a Robert Fico ellen elkövetett fegyveres merényletről (is) Magyarország, az Orbán-kormány ötlik fel lelki szemei előtt.

A Partizánnak (milyen sokatmondó!) adott nyilatkozatában egyrészt mérsékletességre intett, mondván, hogy a sajnálatos drámai esemény után jó lenne egy kicsit megállni, hogy aztán normálisabb politikával lehessen folytatni. Ezzel egyet is érthetünk,

Ám Ódor pár mondattal odébb már tipikus progresszív aggodalmaskodásba kezdett, kijelentve, nem lenne jó, ha a merényletből politikai tőkét kovácsolnának Magyarországon, mert az ottani sajtót Dél-Szlovákiában is sokan olvassák. Mármost ezt a rosszindulatot megmagyarázhatatlannak tartom, ugyanis megítélésem szerint az őszinte aggodalmon kívül semmi ilyesminek a jele nem tapasztalható, tehát itt is érvényes, amit ilyenkor mondani szokás, hogy rossz az, aki rosszra gondol.

Hírdetés

A beszélgetés során szóba hozta Orbán Viktor csütörtöki Facebook-bejegyzését is, amelyben baloldali aktivistának nevezte a lövöldözőt, ami ugyancsak sértette Ódor fülét. Hogy kit nevezünk szigorú értelemben vett baloldali aktivistának, az értelmezés kérdése, ezért anélkül, hogy elvesznénk a részletekben, vegyük inkább a lényeget. A merénylő rendszeresen részt vett a PS által szervezett kormányellenes tüntetéseken, szimpatizált Čaputovával, a Progresszív Szlovákiával és a kormány Ukrajna melletti kiállását nem tartotta elegendőnek. Ennek alapján a „minek nevezzelek?” kérdés a továbbiakban szerintem érdektelen, mivel Orbán semmiképp sem járt messze az igazságtól, vélekedjék bárki bárhogyan is. Ahogy nem érdemes több figyelmet áldozni Ódor további magvas gondolataira sem.

Ja, és szerintem a dél-szlovákiai magyarság többségét sem kell lebecsülni, mivel akár a magyarországi sajtó olvasása nélkül is tisztán látják a politikai helyzetet. Hogy ez jó hír-e Ódornak, azt majd az idő eldönti.

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »