Teodisie érsek a kanantén ellenére zsúfolt vallási szertartást szervezett, és egyetlen kanálból áldoztatott

Több száz ember gyúródott be a konstancai ortodox katedrálisba, ahol a járványügyi intézkedések megszegéséről elhíresült Teodosie érsek tartotta a pénteki karácsonyi vallásos szertartást – számolt be a dcnews.ro.

Hírdetés

A román sajtó értesülései szerint a szertartás elején az emberek betartották a kötelező távolságtartást, ellenben a szertartás végén hirtelen nagyon sokan benyomultak a katedrálisba, a járványügyi intézkedéseket megsértő zsúfoltságot idézve elő – derül ki az Antena 3 helyszíni felvételeiről.

A helyszínen jelen van a csendőrség és a rendőrség is, viszont a szertartást nem szakították félbe, ugyanakkor vélhetőleg a vallási rítus befejezésével igazoltatni fognak, ugyanis Konstanca városában jelenleg karantén van érvényben, így mindenkinél saját felelősségére kitöltött nyilatkozat kell legyen, amivel a polgárok indokolják az otthonuk elhagyását.

Teodosie érsek – aki a határozott tiltás ellenére megtartotta a Szent András-napi búcsút – a pénteki szertartás végén ismét ugyanazzal a kanállal végezte az áldoztatást, ami belátható módon újabb felháborodást fog okozni a világjárvány közepette. (dcnews.ro, hírszerk.)
Nyitókép: Antena3 képernyőmentés, via dcnews.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »